Přejít k hlavnímu obsahu

Steam udělal změny v automatických aktualizacích pro odlehčení sítě

1. 4. 2020 | 07:00 Všechny hry
Steam se přidal k jiným velkým společnostem, jako je například Netflix, a změnil své priority u automatických aktualizací. Tím plánuje odlehčit sítě během koronavirové krize, kdy dochází k přetížení internetových sítí.
Steam
Steam

"Víme, že spousta z vás teď musí zůstat doma a snaží se pracovat na home office nebo aspoň vzdáleně se věnovat škole. Nebo možná jste doma a jen hrajete spoustu skvělých her na Steamu. Ať už je to jakkoliv, víme, že je doma hodně lidí, kteří využívají internet, což může zatížit vaši síť." zmiňuje Valve na svém blogu. Nainstalované hry na Steamu se totiž automatický aktualizují, tato funkce už prošla změnami, ale tento týden bude ještě poupravena.

„Pro hry, které nebyly v poslední době hrány, jsou aktualizace naplánované na čas, kdy není zatížení sítě v dané lokaci tak velké„“ říká Valve a také dodává k jakým dalším změnám dojde: „Od začátku tohoto týdne budeme aktualizace rozkládat mezi několik dní. Pouze hry, které byly hrané během posledních 3 dní, budou aktualizovány ihned, když je spustíte a kdykoliv si budete moci manuálně aktualizovat jakoukoliv hru (nebo také aktualizaci pozastavit). Snažíme se také najít další řešení.“

Tímto se Valve přidává k Sony a PlayStation, kteří už s řešením přetížených sítí pomáhají. Valve také hráčům nabízí několik tipů na to, jak sami mohou svým sítím ulehčit. Mezi tyto patří například naplánování svých aktualizací na dobu, kdy využití internetu není velké nebo vypnutí aktualizací na nainstalované hry, které nehrajete. Pociťujete přetížení sítí i vy a vítáte tyto změny?

Štítky: koronavirus