Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO získává první titul pod křídly organizace FPX

10. 2. 2021 | 19:40 Counter-Strike 2
Pamatujete na turnaj Snow Sweet Snow #1, o kterém jsme informovali ve spojitosti se SINNERS Esports? Česká jednička sice po dvou postupech vypadla v hlavním swissu, oči domácích fanoušků ale i tak směřovaly do play-off. Do závěrečné fáze totiž obdrželi pozvánku také FPX se Slovákem STYKEM.
FPX vs. Gambit
FPX vs. Gambit

První ze série letošních turnajů od Relog Media nabídl 40 tisíc dolarů pro vítěze, takže pozvánky do závěrečné fáze lákaly i týmy z vyšších pater světového žebříčku. Po dlouhé a neúprosném sítu se do čtvrtfinále dokázaly dostat týmy ENCE, forZe, GODSENT a Endpoint, které na pozvánky v TOP 8 doplnilo kvarteto SAW, FPX Esports, Gambit a Virtus.pro. Právě za organizaci FPX od ledna pálí také slovenský střelec Martin 'STYKO' Styk.

Stykův tým zažil těžké chvíle už ve čtvrtfinále, proti forZe totiž na úvodní mapě Dust 2 dostal těžkou nakládačku 2:16. Nuke se ale FPX těsným rozdílem 16:14, takže se šlo na rozhodující Train. Kolem vlaků se hráči motali dlouhých 47 kol, na jejichž konci postoupili STYKO a spol. do semifinále. Boj o postup do finále už proběhl v o něco poklidnějším stylu. Také tady se začalo legendárním Dustem, ale tentokrát jej FPX zvládli a po zopakování dobrého výkonu na Nuke mohli čekat, kdo je doplní v boji o první titul v novém působišti. Bývalý tým GODSENT se už dříve dostal do finále DreamHack Open January, za první dva turnaje tak šlo o druhý boj o titul.

Se druhým místem se ale aktuální světová sedmnáctka tentokrát spokojit nechtěla. Závěrečným soupeřem FPX Esports v tomto turnaji byl Gambit Esports, jeden z přemožitelů našich SINNERS ze swiss části. Ruský soupeř byl mírně favorizován, ale to FPX nezastrašilo. Pětice, kde je aktuálně na měsíční zkoušku velezkušený chrisJ, vstoupila do finále výhrou Inferna poměrem 16:14. Na Overpassu ale soupeř dokázal srovnat výhrou 16:10 a rozhodovat tak musel Dust 2. Výkony FPX na této mapě šly ale strmě nahoru, což podtrhl fenomenálním výkonem Farlig. Skóre 16:9 a 2:1 celkově tedy pro FPX Esports znamená první pohár v novém působišti.

Celou hlavní část turnaje Snow Sweet Snow #1 jsme pokrývali v Zápasovníku, na detaily jednotlivých zápasů se tedy můžete podívat přímo na našem webu. Regionální fázi se SINNERS a Zerem najdete pro změnu zde.

K výhře ve finále pomohl STYKO například i tímto parádním clutchem:

Štítky: FunPlus Phoenix
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.