Přejít k hlavnímu obsahu

SuperSlavia esports vyhrává Sparta Invitation Cup, samotná Sparta skončila v semifinále

6. 2. 2021 | 18:00 EA SPORTS FC 24
Tři pátky od 22. ledna byly ve znamení druhého vydání Sparta Invitational Cupu, do kterého byly opět pozvány elitní domácí fotbalové kluby a jejich esportové divize. Mezi favority patřily obě pražská S nebo plzeňská Viktorka, počítat se však muselo naprosto s každým.
SuperSlavia esports
SuperSlavia esports

Sparta Invitational Cup odstartoval skupinou A, kde se proti sobě postavily kluby AC Sparta Praha, FK Teplice, FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc. V prvním kole proti sobě v BO2 sérii remizovali ACS a FCVP, souboj Teplic se Sigmou však vyšel lépe pro prvního jmenovaného. Až do konce této skupiny však šlo o jedinou skutečnou výhru, protože všechno kromě výhry Sparty nad Sigmou už skončilo remízami. Viktoria Plzeň tak s bilancí tří remíz překvapivě neprošla do play-off, ačkoliv neprohrála. První místo připadlo Spartě, ze druhé příčky šly dále Teplice.

Druhý hrací den 29. ledna znamenal dění skupiny B, kde se představili hráči SK Slavie Praha, Bohemians Praha 1905, FC Slovanu Liberec a FK Jablonec. První kolo navázalo na skupinu A a přineslo dvě remízy, kterých jsme se tady dokonce dočkali ještě více. Jedinou výhru totiž zaznamenala Slavia v malém pražském derby proti Bohemians, zbylých pět zápasů skončilo nerozhodně. Vyrovnaná skupina ze druhého místa do vyřazovací části posunula FK Jablonec, jejich rival ze severu Čech tak společně s klokany ve Sparta Invitational Cupu skončil.

Sparta Invitational Cup 2021

Vyvrcholení turnaje o 20 000 Kč pro nového šampiona proběhlo tento pátek 5. února. První semifinále proti sobě postavil AC Spartu Praha a FK Jablonec, kde byl favorit naprosto jasný. Za domácí tým hovořily zkušenosti a poslední výsledky, Adulackk a Peposlav17 se však nezalekli a k překvapení všech udolali Spartu 3:1. Stejným výsledkem pak skončilo i druhé semifinálové klání, kde SuperSlavia esports potvrdila pozici favorita a přes FK Teplice postoupila do velkého finále. Aby toho nebylo málo, tak do třetice výsledek 3:1 přinesl i souboj o titul. Tým Slavie ve složení Kobby, CptKubajz a DRMi10 využil zaváhání Sparty a vlétl na outsidery z Jablonce v plné síle. Zeleno-bílí dokázali vyhrát jediný zápas, takže finanční odměna za prvenství putuje do pražských Vršovic.

Součástí turnaje byla také vedlejší soutěž osobností domácí FIFA scény. Před každým hracím dnem se vždy odehrál jeden zápas, takže i tady jsme včera poznali vítěze. Zatímco komentáře Sparta Invitational Cupu se chopili The Johny a MichSako, tak přímo do akce se zapojili The Top, Hateris, Caabik a Gudu z Vengefulbrothers, který se nedávno stal ambasadorem 1. FC Slovácko esports. Nad jeho síly však byl TheHateris, který po výhře 3:0 postoupil do finále. Druhé semifinále pak nabídlo přestřelku 5:2, po níž doplnil složení finále Caabik a The Top se oproti tomu s turnajem rozloučil. Finále mezi osobnostmi nabídlo vyrovnanou podívanou, vítězem se nakonec stal Caabik, který porazil The Haterise těsně 3:2. Tahle část měla hlavně pobavit, což se povedlo na jedničku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.