Přejít k hlavnímu obsahu

Supream: Na WCG jsme nejvíce respektovali oba čínské týmy

30. 7. 2019 | 13:25 Dota 2
Ondřej "Supream" Štarha je osmnáctiletý midlaner nejlepšího českého Dota 2 týmu Hippomaniacs. Vyzpovídali jsme ho o kvalifikacích na The International 2019 a světovém finále WCG 2019.
Hippomaniacs
Hippomaniacs

Jaká byla atmosféra v týmu před otevřenými kvalifikacemi na TI9?

Atmosféra byla určitě dobrá a pozitivní, protože jsme věděli, že 5 nejlepších evropských týmů už je kvalifikovaných přes DPC systém.

Proti jakým týmům jste si zahráli? Odnesli jste si z těchto zápasů nějaké zkušenosti?

Hráli jsme proti mixům po stabilní evropské týmy jako Wind and Rain. Ze všech zápasů jsme si určitě něco vzali, i kdyby to bylo nevědomě.

Jak jste se cítili po výhře skupiny uzavřené kvalifikace?

Určitě se nám trochu ulevilo a dodalo nám to hodně sebevědomí, protože jsme porazili všechny favority kvalifikace.

V evropské kvalifikaci na TI9 bylo několik velmi silných týmů. Jste zklamaní nebo nadšení z konečného třetího místa?

Rozhodně zklamaní. Oba týmy, se kterými jsme hráli v play-off, jsme porazili ve skupině, takže to bylo určitě hratelné. Řekl bych, že pro většinu týmů v jakémkoliv turnaji je všechno kromě prvního místa zklamání. Ty přední příčky jsou pak nejhorší, protože víš, že jsi byl opravdu blízko a měl na to.

Supream

Nyní se přesuňme k WCG 2019. Jakého z vašich oponentů jste se nejvíce obávali? Jak velký byl rozdíl mezi čínskými a ostatními týmy?

Neřekl bych, že jsme se někoho báli, ale určitě jsme nejvíc respektovali oba čínské týmy. Úplně si nejsem jistý, jaký je rozdíl mezi čínskými a ostatními týmy ale poprvé jsme hráli proti celkům mimo evropský region a šlo vidět, že je to proti některým týmům trochu jiná hra než obvykle.

Čím jste ovládli první hrací den? Měli jste nějakou speciální strategii?

Neměli jsme žádnou speciální strategii. Celý turnaj jsme hráli pár strategií, které jsme měli natrénované.

Co se stalo, že se vám druhý den tolik nedařilo?

Myslím, že to bylo jenom tím, že byli o dost lepší soupeři a možná jsme na ně nebyli úplně připravení.

Po prohře s Newbee jste hráli boj o třetí místo a 20 000 $ proti domácím CDEC a prohráli 0:2. Myslíš, že podpora publika hraje svou roli i v esportu?

Myslím, že to určitě nebyl důvod proč jsme prohráli, CDEC podle nás od začátku byl nejlepší tým na turnaji. Pro nás bylo největší překvapení, když jsme viděli, že prohráli proti Cignal ultra. Podpora publika má myslím svoji roli hlavně mimo hry a může ovlivnit trochu morálku, ale když začne hra tak alespoň mně osobně je úplně jedno, co se děje okolo a soustředím se na naší hru.

V posledních týdnech se tým Hippomaniacs hodně zviditelnil. Jaké máte ambice do budoucna?

Určitě máme v plánu zůstat spolu i do další sezóny, ve které se určitě budeme účastnit všech možných online turnajů a chtěli bychom se zase dostat na nějaký větší turnaj, jako bylo WCG nebo dokonce na nějaký Valve event.

Mockrát Ti děkuji za rozhovor a přeji Tobě i zbytku týmu co nejvíce úspěchů.

Štítky: Supream, Hippomaniacs