Přejít k hlavnímu obsahu

CZ/SK výprava do Švýcarska zná rozlosování skupin, vše o Supreme Masters na jednom místě

30. 1. 2020 | 09:30 Counter-Strike 2
Švýcarsko, kanton Thurgau, město Amriswil. Právě tahle destinace již o tom to víkendu přivítá početné zastoupení českých a slovenských CS:GO hráčů, kteří se v místní Pentoramě poperou o titul na největší regionální akci. Na posledním vydání v roce 2018 triumfovali Dark Tigers, takže letošní výprava má nepochybně na co navazovat.
Supreme Masters
Supreme Masters

Naposledy to bylo kvarteto Dark Tigers, eEriness, NecroRaisers a Intense, kdo za cílem uspět na mezinárodní scéně podstoupil tuhle více než sedmihodinovou štreku, minimálně co se týče cesty z Prahy. I tentokrát do Amriswilu zavítají čtyři CZ/SK týmy, jejich složení se ale kompletně obměnilo. V první vlně bylo oznámeno silné duo Team BRUTE a Team Moops, ty později doplnili jak outsideři z Vikingekrig, tak i silné seskupení SINNERS.

Švýcarská lanka Supreme Masters není ve své podstatně ničím speciální, prize pool 8 tisíc franků, tedy v přepočtu nějakých 190 tisíc korun, evropské Tier 2 a 3 týmy příliš nenaláká. I tak ale oproti prvnímu vydání najdeme na startovní listině, která je kompletní o 32 týmech, několik zajímavých jmen. Z nich bychom jmenovali Smoke Criminals, známé z Alienware Game Areny, nebo švédskou sestavu Savage.gg v čele s pythem.

Vedle domácích Švýcarů se turnaje zúčastní hráči celkem 21 národností, což je pro LAN akci takové kategorie opravdu nevídaný počet. Nás ale samozřejmě nejvíce zajímají našinci, pojďme si je tak postupně představit.

PLAYzone Challenge 2020

Team BRUTE:

 Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek

Team Moops:

 Česká republika Václav 'rpg' Vlach
 Česká republika Patrik 'DEV7L' Stuchlík
 Slovensko Matúš 'uZman' Rechtorovič
 Ázerbajdžán Maksim 't0rick' Zaikin
 Slovensko Marek 'rusel' Račko

SINNERS Esports:

 Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil
 Česká republika Hubert 'CaNNiE' Ludwig
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar

Vikingekrig Esports:

 Slovensko Miloslav 'm0nsterr' Gáplovský
 Česká republika Filip 'Lueg' Uxa
 Slovensko Samuel 'Snake' Hriadel
 Česká republika Marek 'KanoO' Šilhavý
 Slovensko Lukáš 'vergiL' Majerik

S každým z těchto vypsaných týmů se pojí malinko jiný příběh. BRUTE si ještě v pondělí užili tiskovku ve spojení se startem své první oficiální sezóny jako full-time tým, na představení SINNERS sice ještě čekáme, ale už i tak týmu nic nebrání se poctivě připravovat na bootcampu. O Moops toho za poslední dobu moc nevíme, kromě toho, že před pár dny napsali na svou fanpage "R.I.P." CS:GO týmu by se to ale týkat nemělo. Posledním do party je pětice Vikingekrig Esports, pro jejíž hráče půjde s jedinou výjimkou o největší dosavadní zkušenost.

Zapomenout nemůžeme ani na ještě jednoho českého hráče v barvách evropského týmu noLook Esports, kterým je na domácí scéně nepříliš známý Tomáš 'yerde' Sklenička. Netradiční reprezentace pak čeká na Matěje 'Pumba' Vernera, který se zhostí role observera. Ten na akci zavítal už v roce 2018, kdy doprovázel DTG.

Supreme Masters European Invitational, jak zní celý název turnaje, odstartuje v pátek skupinovou fází, odkud do play-off postoupí pouze nejlepší šestnáctka. V sobotu už bude akce otevřena i divákům, kteří se mohou těšit například na analýzu v podání nejznámějšího švýcarského bývalého profesionála a dnes elitního analytika Maniaca. Pro samotné týmy však bude pavouk nekompromisní, bojovat se bude Single Elimination a už ve druhém kole se tak mohou potkat vítězové jednotlivých skupin – na což přesně dva z našich zástupců doplatili předloni. Vše vyvrcholí v neděli, kdy je na programu nejprve druhé semifinále a od 14:00 poté velkolepé finále.

Rozlosování skupin známe již s předstihem a ohodnotit jej můžete sami na obrázku. Pokud vám samotná jména týmů moc neřeknou, tak detailní soupisky všech účastníků najdete přímo na oficiálních stránkách.

Supreme Masters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.