Přejít k hlavnímu obsahu

Svět přišel o nadějného Counter-Strike hráče, který po boku Ex6TenZe či NBK patřil mezi špičku

22. 7. 2020 | 12:30 Counter-Strike 2
Fanoušci CS:GO nejspíše o hráči jménem victorztw nikdy neslyšeli, před příchodem nejnovější verze Counter-Strike však šlo o jeden z největších talentů CS: Source. Victorztw si zahrál za elitní francouzské týmy a nejednou se potkal s hvězdami, které na scéně září dodnes. V polovině července však 28letý hráč zahynul, pojďme si tedy jeho kariéru připomenout.
victorztw
victorztw

Victor 'victorztw' Matyjasik vlétl na CS:S scénu v roce 2008, když byl renomovaným portálem VakarM dokonce zvolen nejlepším nováčkem francouzské scény. Právě Francouzi dlouhodobě patřili k tomu nejlepšímu v Source a trápili i česko-slovenskou sestavu Reason Gaming, se kterou hlavně VeryGames bojovali o velké tituly. Victorztw strávil rok 2009 v týmu redLine, se kterým se kromě domácích turnajů představil i na mezinárodní Lan79, kde VG triumfovali, Reason skončili druzí a jeho tým bral bronzovou příčku. Krátce na to dokonce ovládli The eXperience, jeden z největších turnajů na okruhu. V té době hrál Victor po boku Happyho nebo Shokkka, jako kapitán jej pak vedl legendární Belgičan Ex6TenZ. A tyto úspěchy přivábily redLine pod křídla VG.

Do VeryGames bohužel pro Victora ale zamířili pouze čtyři hráči a on byl tím, na koho vyšel černý Petr a kdo na svou chvilku slávy ještě musel počkat. V roce 2010 to ale konečně vyšlo, když nahradil Happyho. Mnoho turnajů však v dresu francouzské jedničky a největšího jména závěrečné éry CS: Source neodehrál. Jeden velký úspěch za tuhle etapu hráčské kariéry ale stál. S VeryGames totiž rok po třetí příčce s redLine dokázal ovládnout každoroční Lan79, kde VG předčili Team ROCCAT, novou dvojku francouzské scény. Po pouhých čtyřech měsících Victora nahradil RpK a o tehdy 18letém hráči přestalo být ve spojitosti s Tier 1 čím dál tím více slyšet.

Vzhledem k tak mladému věku by se dalo očekávat, že s příchodem CS:GO mohl chytit druhý dech. On ho sice vyzkoušel, ale nikdy mu nevěnoval tolik pozornosti, aby se věnoval týmovému hraní. Ve volném čase spíše hrával World of Warcraft a kromě toho se začal věnovat hudbě jako DJ. I přesto však na CS:GO postupně nahrál takřka 1600 hodin. Slyšet o něm tedy nebylo opravdu dlouho, až nyní vyplavala na povrch informace o jeho smrti. Podle nepotvrzených informací byl sražen vlakem, vyšetřování stále probíhá. Neštěstí se mělo stát 13. července ve věku nedožitých 29 let a pohřeb proběhl dnes ráno ve městě Aurillac, odkud Victor pocházel.

Široká komunita si na něj kromě té francouzské těžko vzpomíná, zvláště když jde o hráče, který se na scéně pohyboval před deseti lety. Jeho bývalí spoluhráči i rivalové na něj však nezapomínají. Na Twitteru mu vyslovili upřímnou soustrast i osobnosti jako shox. Tohle na jeho osobu prohlásil XQTZZZ, dnešní kouč týmu Vitality:

Jsem extrémně smutný. Pamatuji si jeho talent, který byl nepopiratelný. Moje myšlenky jsou směřovány na jeho rodinu.

Na jeho umění si můžete zavzpomínat například díky tomuto úžasnému clutchi:

A takhle mu to střílelo, když se jednou zkoušel vrátit na scénu v CS:GO:

Zdroj: vakarm.net
Štítky: victorztw
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.