Přejít k hlavnímu obsahu

Světoznámý streamer obdržel permaban na Twitchi poté, co vyhrál velký Fortnite turnaj

16. 2. 2021 | 14:38 Twitch.tv
Tři prohřešky a permanentní sbohem. Politika Twitche je alespoň v tomhle konzistentní, o čem se však dá spekulovat, tak jsou důvody jednotlivých dílčích banů. Na vlastní kůži se o tom o víkendu přesvědčil elitní streamer Clix.
Clix
Clix

Šestnáctiletý profesionál Cody 'Clix' Conrod patří k absolutní špičce nejen mezi hráči Fortnite, ale také mezi streamery. Na platformě Twitch nedávno dosáhl milníku 3,5 milionu sledujících, protože vyšší tisíce diváků jej pravidelně sledují už více než rok. Letos streamoval víceméně každý den a sledovanost dosahovala už řádů desetitisíců. Minimálně na nejbližší dobu si však musí od streamování vzít nedobrovolnou pauzu.

Mladý profík z organizace NRG v neděli vyhrál kvalifikaci na Fortnite Champion Series po boku světového šampiona Bughy a Bizzela, kterou navíc celou streamoval. Na svém Twitteru se krátce po turnaji kromě oslavy vítězství rozplýval radostí nad tím, jak mu rostou čísla. Dosáhl totiž peaku přes 100 tisíc diváků v jeden moment.

O tři hodiny později však přišla pohroma. Clix obdržel potvrzení o "indefinite" banu, tedy permanentním trestu, který mu automaticky nebude nikdy odebrán. Jediné řešení je manuální odebrání po úspěšném odvolání. 16letý hráč a streamer v minulosti obdržel už dva striky – první v listopadu 2019 za streamování se Zaynem, který měl ban na Twitchi, což je dle pravidel trestné, ten druhý přišel o rok později v rámci neslavných banů za DMCA. Třetí a finální trest si Clix nyní vysloužil za omyl, kdy při přepínání programu ukázal obrázek s odhaleným zadkem. Zareagoval sice pohotově, protože si pochybení okamžitě uvědomil, ani to však nepomohlo k záchraně.

Jen několik hodin po tweetu se screenshotem se hashtag #FreeClix stal nejdiskutovanějším tématem na sociální síti Twitter. Pomoc mu mimo jiné vyjádřil Andy Miller, CEO organizace NRG, kde Clix aktuálně působí. Americký hráč totiž loni v říjnu podepsal s Twitchem exkluzivní deal na streamování, takže se nedá očekávat, že by s trestem za nešťastnou náhodu nešlo nic udělat. Komunita má totiž jasno, že permaban by tady byl příliš tvrdý.

UPDATE: Tak nakonec Clixův trest netrval ani dva dny a už je zpátky na Twitchi. (zdroj)

Štítky: Clix
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.