Přejít k hlavnímu obsahu

Swiss část Vulkan Fight Series je u konce. S kým se mohou SINNERS v lednu utkat?

6. 1. 2021 | 13:46 Counter-Strike 2
Vulkan Fight Series je jedním z evropských turnajů, do kterých v prosinci vkročila česká jednička SINNERS Esports. Týmu se po příchodu oskara dařilo fenomenálně a ve Vulkan Fight Series postoupili do play-off se ztrátou jediné mapy. Jaké šanci mají v boji o krásný prize pool 45 tisíc dolarů:
Vulkan Fight Series
Vulkan Fight Series

Do turnaje od společnosti UCC, která má za sebou desítky turnajů pro Evropu a region CIS, vykročili SINNERS Esports výhrou 2:0 nad Lilmix ze Švédska. Stejným výsledkem se českým mistrům pro rok 2020 podařilo porazit i dánské Lyngby Vikings a k postupu do vyřazovací části zbývalo ze tří pokusů vyhrát už jen jednou. SINNERS se to podařilo na první pokus, když Nexus Gaming z Rumunska porazili na třech mapách, díky čemuž do play-off míří jako jeden ze dvou nejlepších týmů swiss části. Stejné skóre zaznamenali jen hráči známé organizace HellRaisers.

Do druhé části turnaje dále postoupili Budapest Five, NAVI Junior, Nexus Gaming, ex-Ethereal, Project X a Winstrike, z čehož budou až nyní utvořeny osmifinálové dvojice. Jasné však je, že SINNERS Esports vyzvou jednoho z trojice ex-Ethereal, Project X nebo Winstrike. První kolo play-off bude na programu v pondělí 11. ledna a kdo v tomhle zápase uspěje, tak už má jistotu zisku alespoň té nejmenší části finančních odměn v turnaji.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 22 500 $
  • 2. místo: 11 250 $
  • 3. – 4. místo: 3 375 $
  • 5. – 8. místo: 1 125 $

V cestě za větším obnosem už ale budou stát daleko zkušenější týmy. Do čtvrtfinále obdrželi přímou pozvánku forZe, Gambit, Nemiga a čtvrtý dosud nespecifikovaný tým. Že jde o týmy vyššího kalibruje, dosvědčuje už jen sám fakt, že Gambit se aktuálně nacházejí na 17. příčce světového žebříčku. Jen o pár příček níže pak najdeme i oba další známe pozvané týmy, takže ať už SINNERS v případě úspěchu v osmifinále chytnou kohokoliv, bude to jistojistě zkouška. Celé play-off turnaje Vulkan Fight Series probíhá ve stejném týdnu a vítěze poznáme 16. ledna.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.