Přejít k hlavnímu obsahu

Syn utratil více než 60 tisíc z otcovy kreditní karty

29. 4. 2020 | 10:00 Všechny hry
S až bizarním případem se potýkají šumperští policisté, kde otec nezletilého dítěte během několika dní ze svého účtu přišel o částku přesahující 60 tisíc. Původně si myslel, že ho přes internet okrádá někdo cizí, po nahlášení policii byl ale vyveden z omylu. Neznámým pachatelem byl totiž jeho vlastní syn.
kid
kid

Několik desítek tisíc utratil jeho syn, jehož věk policie nezveřejnila, při hraní her na otcově půjčeném mobilu a dokupovaní herní měny a různých vylepšení. Nicnetušící otec neměl dostatečně zabezpečené online platby přes jeho uloženou kreditní kartu a jeho syn, i když možná nevědomky, toho pořádně využil. Utratit 60 tisíc do jedné mobilní hry nezvládne ani kdejaký profesionální hráč Hearthstone, kde bez dokupovaní balíčků karet téměř nemožné držet se ve špičce žebříčku. Jak otec situaci vyřešil policie neprozradila, snad si to ale syn už bude pro příště pamatovat.

kids

"Na šumperské policisty se v těchto dnech obrátil 35letý muž s tím, že na svém bankovním účtu zaznamenal neoprávněně provedené platby," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. "Mělo se jednat o bezmála tři desítky plateb, jejichž prostřednictvím měl někdo neznámý během několika málo dnů převést z jeho účtu ve prospěch jiného účtu postupně přes šedesát tisíc korun.“

Kolik jste do her nacpali celkově peněz vy? Pro dobro vašich peněženek doufáme, že jste nepřekročili částku dítěte ze Šumperka, které si to snad už navždy bude pamatovat a jednou se nad tím třeba s otcem u oběda společně zasmějí. 

Zdroj: novinky.cz
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.