Přejít k hlavnímu obsahu

T1 ve finále poráží Gen.G 3:0, Faker poosmé šampionem Koreji

25. 4. 2020 | 18:23 League of Legends
T1 znovu ovládli korejskou LCK a ve finále ukázali dominantní výkon proti obávaným Gen.G. Hvězdou finále se stal jungler Cuzz, který tak dal jasnou odpověď všem kritikům, kteří ho v T1 nemohli vystát.
Faker T1
Faker T1

LCK play-off probíhalo už tradičně čtyřkolovým gauntletem. T1 bylo nasazeno do předposlední série, kde přehráli DragonX (Chovy a Deft) 3:1. Od finále se čekala napínavá bitva, ale Gen.G, kteří v základní části skončili na prvním místě, v podstatě neměli šanci. T1 v sérii dominovalo a krom první vyrovnané mapy bylo zcela jasné, kdo je lepším týmem. Velký souboj se očekával hlavně v jungli, kde se Cuzz postavil proti Clidovi, který byl loni vyzdvihován jakožto jeden z nejlepších hráčů Fakerova týmu. 

I proto byla změna v sestavě kritizována a Cuzz musel ukázat, že si místo v historicky nejúspěšnějším týmu League of Legends opravdu zaslouží. Ve finále důvěru splatil víc než dostatečně, když ve třech hrál dohrál s celkovým skóre 9/2/23. I proto není divu, že právě Cuzz získal cenu za nejlepšího hráče série s bonusem 5 milionů jihokorejských wonů. Vzhledem ke zrušení MSI bohužel vítězství v jarním splitu tolik neznamená a T1 tak čeká kratší pauza. Po ní ale musí opět začít pracovat na maximum, aby si tým zajistil místo na desátém světovém šampionátu.

Dlouhodobou ústřední postavou zůstává v T1 samozřejmě midař Faker. Ten sice není ve své pozici tak dominantní jako dříve, ale stále se drží na absolutní špičce v jedné z nejsilnějších lig světa. Toto vítězství znamenalo již osmý domácí titul v jeho kariéře, v níž však vynikají tři tituly mistra světa z let 2013, 2015 a 2016.

Vítězná sestava T1:

 Jižní Korea Kim "Canna" Chang-dong (Top)
 Jižní Korea Moon "Cuzz" Woo-chan (Jungle)
 Jižní Korea Lee "Faker" Sang-hyeok (Mid)
 Jižní Korea Park "Teddy" Jin-seong (AD Carry)
 Jižní Korea Lee "Effort" Sang-ho (Support)

I přesto, že se kvůli novému koronaviru nemohli v aréně objevit diváci, jihokorejská prodkuce si se situací poradila na výbornou.

Štítky: LCK, SK Telecom T1, T1, Faker