Přejít k hlavnímu obsahu

T9Laky je druhým nejlepším hráčem světa! Jak moc ho odměny za Weekend League zklamaly?

12. 12. 2019 | 18:34 EA SPORTS FC 24
FUT Weekend League, neboli víkendovka, je alfou a omegou kompetitivního hraní FIFY. Hráč si v režimu FIFA Ultimate Team nasbírá 2000 bodů a za 30 zápasů se během víkendu snaží uhrát co největší počet výher. Na čím větší úroveň se dostanete, tím lepší odměny dostanete. Nebo to tomu tak není a jde pouze o kvantitu?
Lukáš 'T9Laky' Pour
Lukáš 'T9Laky' Pour

Lukáš 'T9Laky' Pour dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu na domácí scéně, pravidelně se v dobrém světle ukazuje i v zahraničí. V minulé FIFĚ si zahrál dokonce i na jednom FUT Champions Cupu, jinak se spoléhá na výsledky z online turnajů či právě víkendové ligy. Tento víkend se Lakymu vydařila na výbornou, za třicet zápasů nezaznamenal ani jednu porážku a díky skill pointům se dokonce vyškrábal na 2. příčku světového žebříčku. V minulosti se už do TOP10 dokázal dostat (výpis úspěchů zde), i tak jde ale o posunutí dalšího milníku.

Lukáš 'T9Laky' Pour

Ruku v ruce s takovým úspěchem jdou i odměny, které hráč obdrží. Často se ale hovoří o tom, že z Gold 2 a podobných divizí padají pomalu lepší věci, než z Elite nebo dokonce TOP 100 na světě, kde toho dostanete akorát více. No a přesně tohle je aktuální případ hráče plzeňské Viktorky, který odměny za 2. příčku na světovém žebříčku živě streamoval a nejen on byl těžce zklamán. Z několika speciálních balíčků či výběru hráče z týmu týdne neobdržel jedinou opravdu zajímavou kartu. Není to ale poprvé – a je to vůbec náhoda?

Dlouhodobě se totiž nelichotivě hovoří o tom, že EA Sports nedostatečně odměňují hráče, kteří si to za svůj věnovaný čas skrze své dovednosti zaslouží, a všechno je až moc postavené na náhodě. Žádná garance v případě podobného úspěchu, nic převratného, co by zcela dle zásluhy udělalo rozdíl v budoucí stavbě týmu.

Štítky: FUT, T9Laky
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.