Přejít k hlavnímu obsahu

T9Laky: V play-off je cíl jasný. Vyhrát!

18. 12. 2020 | 17:28 EA SPORTS FC 24
Lukáše "T9Laky" Poura jsme těsně před play-off FIFA COOL ligy vyzpovídali a plzeňský zástupce se rozpovídal o jeho cestě za 2. místem v základní části, ambicích nejen v COOL lize nebo jeho pozici favorita.
T9Laky
T9Laky
Zdroj: Zdroj

Jak bys na úvod zhodnotil základní část FIFA COOL ligy ze svého pohledu?

Hodnotím pozitivně to, že jsem se nakonec dostal na 2. místo a mám zaručené semifinále. Jinak spokojený extra nejsem, nerad nechávám svůj osud v rukou jiných a radši bych to už měl zajištěné dříve, ale to se mi nepovedlo.

V posledním kole jsi se na druhé místo dostal výhrou nad svým spoluhráčem DRMim. Jak byl pro tebe důležitý přímý postup do semifinále?

Tento zápas byl velmi důležitý a jsem rád, že jsem ho zvládl. Byl to těžký duel, ale nakonec vyšel vítězně pro mě.

Jaké byly tvé ambice před startem ligy a jaké si kladeš cíle do play-off?

Ambice v základní části byly určitě umístění do druhého místa, abych šel přímo do semifinále. V play-off je cíl jasný. Vyhrát!

Jako o největších favoritech se mluví o tobě a Seronovi. Vnímáš to nějak? 

Už jsem asi zvyklý, že se mluví o nás jako o favoritech, je to nějaká známka toho, že se vám vede dobře. Nicméně už zápasy v základní části ukázaly, že kdokoliv může zvítězit a porazit každého. Každý hráč může Cool ligu vyhrát, nemyslím si, že by bylo dobré někoho podcenit.

T9Laky FIFA COOL liga
T9Laky FIFA COOL liga
Foto: fcviktoria.cz

Jak hodnotíš průběh ligy samotné a projekt jako takový?

Za mě je to výborný projekt a jsem rád, že něco takového tady je. Víte, že každý týden na vás čeká nějaký silný soupeř. Navíc liga je o stabilních výkonech, které, pokud chcete být úspěšní, musíte udržet.

Jakou prioritu pro tebe mají třeba zahraniční kvalifikace a jak jsi spokojen se svými výkony v té poslední od EA, kde jsi postoupil dost daleko?

Momentálně zahraniční kvalifikace mají pro mě největší prioritu. Dost se na ně připravuji a jsem rád za výkon v poslední kvalifikaci. Když se dostane tak daleko, tak vás pak mrzí, že víte, že jste se mohli dostat ještě dál. Je stále na čem pracovat. Domácí hráči už ukazují, že nejsme tak daleko, a že můžeme konkurovat. Teď jen záleží kolik tomu kdo obětuje. Můj cíl je momentálně dostat se do play-off, což myslím, že znamená do top39 hráčů na světě na PS4.

Jak ti sedí FIFA 21?

Líbí se mi víc než FIFA 20, ale možná se jen lépe dokážu přizpůsobit. Stále je na čem pracovat, myslím, že je vždy co zlepšovat. Změn by bylo určitě dost, ale to bychom tady byli dlouho. Musím bojovat s tím co je.

T9Laky FIFA 21
T9Laky FIFA 21
Foto: fcviktoria.cz

Jak konkrétně funguje vaše spolupráce Viktorií Plzeň a jak to vypadá uvnitř týmu?

Do týmu jsem se dostal tím, že jsem byl osloven. Pak už proběhly jednání a poměrně rychle jsme se domluvili. Spolupráce funguje suprově, klub se nás snaží hodně propojit s A-týmem skrz soustředění a tréninky, což je super. Baví mě nahlédnout, jak to funguje uvnitř. Se spoluhráči mezi sebou nemáme žádný problém a snažíme se si vždy pomáhat, když je potřeba.

Fandíš Plzni i v české lize? Jaký máš obecně vztah ke klasickému fotbalu? 

Ano fandím Plzní i v české lize. K fotbalu mám vztah ten nejlepší. Sám hraji fotbal už od 4 let. 

Osvětlil bys čtenářům, kteří tě ještě neznají, jaký je tvůj herní styl? Proč by ti měli v průběhu play-off fandit?

Můj styl je známý trpělivou tvorbou hry. Čekám si na dobrou šanci jak udeřit a snažím se vytvořit vždy 100% šanci, abych skóroval.  

FIFA COOL liga T9Laky
FIFA COOL liga T9Laky
: fcviktoria.cz

Když bys se zasnil, jak by mělo podle tebe probíhat play-off?

Tak ideální scénář pro mě by bylo kdybych semifinále i finále vyhrál 2-0 na zápasy a bylo by to bez nervů. Fanoušci by chtěli asi vidět vyrovnané zápasy a nejlépe na 3 zápasy vždy a k tomu nějaké penalty. 

Díky za rozhovor! Máš nějaký závěrečný vzkaz pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Já děkuji. Určitě pokud chtějí tak mě mohou sledovat na Instagramu a nebo teď i na streamech, kde mě najdou pod přezdívkou T9Laky. Ti co mě už sledují, tak bych jim chtěl poděkovat za podporu!


Play-off vypukne již v sobotu 19. prosince od 13:00, kdy se proti sobě postaví DRMi10 z Viktorie Plzeň a Miki ze Sampi.Tipsport. Svým favoritům můžete fandit na Twitch kanále playzonecz, kde se rolí komentátorů zhostí Filip "Koozy" Lejček a Jiří "Bananides" Johanides.

FIFA COOL liga