Přejít k hlavnímu obsahu

Takhle se chová hvězda? Opat svým chováním zcela zastínil první den Hitpoint LEGENDs

25. 8. 2019 | 01:51 League of Legends
Kometa, tak by se dal jednoslovně popsat nárůst popularity streamera Opat04 za poslední měsíce. Unikátní osobnost podobná Tyler1 vynesla Opata do výšin, kdy si každodenním vysíláním bez problému vydělá na živobytí. Jeho stinná stránka je ale dosti nemilá, už podruhé totiž "přebral" a jsme zvědavi, jaké následky to nyní bude mít.
Opat04
Opat04

Opat04 se na domácí Twitch scéně pohybuje jeden rok a postupně se vypracoval mezi největší domácí streamery této platformy. Je úspěšný díky své unikátnosti, což se mu nedá upřít. Spolu s tím ale přichází i negativní stránka. Když se před několika týdny opil na streamerské MADMONQ party, kde si hrál na "alfasamce", dalo se to do jisté míry omluvit tím, že pokud by se pokročilý průběh nevysílal, tak nešlo o extra šílené chování, které by se v klubech normálně nedělo. Tento víkend ale posunul své vystoupení ještě dále.

Opat byl totiž pozván na akci Hitpoint LEGENDs #4, kde se po vzoru chování na zmíněné party nebo i na svých drunk streamech začal v průběhu dne opíjet. Situace se dostala do té fáze, že již v podnapilém stavu se poprvé dostal do křížku s ochrankou. Po výměně názorů a vyskakování si byl za své chování poprvé z akce vyhozen. Detaily těchto situací přesně neznáme, ale je známo, že postupně byl z akce vyhozen celkem třikrát, když si koupil další vstupenky, přičemž při jednom z těchto pokusů byl dle jeho slov chycen ochrankou pod krkem. Dá se tedy očekávat, že podobnému chování šel dost naproti, ať už byla reakce přehnaná nebo ne.

Právě tento fakt jej znepokojoval nejvíc, což mohli živě sledovat jeho fanoušci na večerní streamu, kdy se akorát dohrával druhý semifinálový zápas. Čísla sledovanosti byla srovnatelná v nízkých tisících, ale v Opatovi to neskutečně bublalo a jeho místy až nepříčetné chování sledovalo v jednu chvíli i přes 13 tisíc diváků. Přitom, sice v opilosti, Opat místy opovrhoval fanoušky, kteří se za ním přijeli podívat. Kámen úrazu a to, co mu nejvíce leželo v žaludku, bylo právě chování security, kteří by si jej pod krkem nedovolili chytit, pokud by vše natáčel. Samozřejmě, zcela logicky.

Opat při streamované procházce Svitavami opakoval podobné fráze stále dokola, jako se dá od opilého člověka očekávat, zatímco se jej jeho komunita a moderátoři snažili uklidňovat, ať se na to vykašle a nedělá něco, co by mělo větší následky a čeho by sám hned ráno litoval. Nejvíce jej diváci přirovnávali k Psychopatu Bejrovi, jehož na streamu často sleduje a který ho zřejmě v nedobré míře ovlivnil, minimálně co se týče chování na akcích.

Když se Opat vrátil k Fabrice, ochranku se mu sehnat nepodařilo. On si tedy pokračoval v tom svém, že s Hitpointem nadobro skončil, že ačkoliv jim dělá propagaci zcela zdarma a že nic výměnou nepožaduje, tak mu nepovolí se po akci pohybovat. Kdo by se taky chtěl bát každého kroku člověka, který v opilosti "dělá brikule"?

Svitavské představení navštívila i Městská policie, která mu jen doporučila, aby se na akci další den už nevracel. Žádná pokuta, nedejbože záchytka. V pozadí je slyšet i Ondřej Báča, vedoucí člověk Hitpointu známý jako smOke, u kterého je sympaticky vidět zcela jasný a nesouhlasný postoj k Opatově chování. Ondra zmíní i to, že Opat nadával jeho manželce. Opat kontruje, že ani netušil, že nějakou má. A není to snad jedno, o koho jde?!

Jednotlivé klipy si dokážete najít buďto sami na jeho Twitchi (jeden níže pro představu), nebo toho bude do rána plný internet. Stejně tak si i dokážete sami udělat představu, do jaké míry se s podobným chováním ztotožňujete. Vše bylo ukončeno vypnutím vysílání a větou "Opat04: zemřu za pravdu". Jeho moderátorovi se jej však podařilo najít a zaručit se chatu, že "je v pohodě" a půjde spát. Názory na něj byly po celý večer ze všech stran zcela jednoznačné a sami jsme zvědavi, jaké budou posléze. A jestli jeho vysoce sledované vystoupení opravdu zastíní celou oblíbenou akci. On sám se ještě v noci "omluvil". Jak se ale říká, omluvit se dokáže každý...

Štítky: Opat
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.