Přejít k hlavnímu obsahu

Team BRUTE začal novou sezónu ve velkém stylu

28. 1. 2020 | 21:00 Counter-Strike 2
Pondělní odpoledne jednoznačně patřilo týmu BRUTE. V holešovickém Vnitroblocku se totiž konalo zahájení nové sezóny, kde byly představeny nové dresy, sestavu i plány do budoucna a způsoby, kterými chce posílené vedení pomoct k profesionalizaci scény.
Team Brute
Team Brute

Místo obrázku na sociálních sítích raději jít ven a setkat se s fanoušky. Tak zněla myšlenka týmu BRUTE, který se rozhodl jako první tým z České republiky udělat vlastní offline zahájení sezóny. To se událo v holešovickém Vnitroblocku za přítomnosti desítek fanoušků, streamerů a dalších osobností ze světa domácí herní scény.

Counter-Strike na prvním místě

Ze všeho nejdřív došlo k odhalení dresů. I tuto disciplínu pojal Team BRUTE netradičním způsobem, došlo totiž na módní přehlídku, kde se ukázaly nové dresy a merchandise s vylepšeným logem. Vše vznikalo ve spolupráci s fashion obchodem Footshop, podobně, jak to známe ze slavných organizací jako mousesports či Astralis.

Hned poté došlo k odhalení CS:GO sekce, kde se dle předpokladů stal pátým hráčem daxen. Counter-Strike bude hrát přitom v BRUTE hlavní roli a minimálně pro rok 2020 bude jedinou full-time sekcí. Cíle při jsou přitom obrovské, kluci by to rádi dotáhli až mezi TOP 30 světových týmů a účastnili se pravidelně turnajů po Evropě.

Dle spolumajitele Petra Andrýska je však hlavním cílem být tou nejlepší domácí organizací, která se vyrovná světové špičce a pozvedne naši scénu. Team BRUTE se má stát českým vzorem toho, jak dosáhnout na vrchol.

PZCH

Mentální kouč, fitness trenér i špičkové zázemí

Další věc, kterou se BRUTE inspirovali u nejlepších světových organizací, je složení realizačního týmu. Hráči totiž pro nejlepší výkony potřebují také skvělou mentální a fyzickou kondici, v čemž jim má pomoct také fitness trenér nebo vlastní psycholog. Ani zde navíc nešetřili a hráči projdou stejnýma rukama, jimiž prošla také řada špičkových profesionálních sportovců. Spolumajitel a investor Petr Andrýsek na tohle téma doplnil:

Z hráčů se nestanou profíci jen tím, že jim zajistíme finance. Je důležité, aby se mohli plně soustředit na trénink, proto se postaráme o veškerou techniku, organizaci turnajů, dáme jim k dispozici odborníky na zdravý životní styl, na marketing. Abyste byl dobrý a úspěšný hráč, nestačí jen sedět za počítačem a hrát.

Ve Vnitroblocku nechyběl ani tým pořadu COOL Esport, který zachytil dění akce a zpracoval několik zajímavých rozhovorů. Nezapomeňte proto sledovat sobotní epizodu, která se odvysílá ve 12:20 na televizi Prima COOL.

Jestli se BRUTE skutečně dokážou postupně probojovat až do špičky Evropy a mezi třicet nejlepších evropských týmů, ukáže až čas. Dost však může naznačit již švýcarský offline turnaj Supreme Masters, kam tento víkend vyrazí MAXX a spol. v rámci česko-slovenské výpravy spolu s celky SINNERS, Vikingekrig Esports a Moops.

Složení profesionálního CS:GO týmu BRUTE:

 Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek

 Slovensko Jozef 'd0di' Kiss – trenér

Štítky: Team Brute
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.