Přejít k hlavnímu obsahu

Team Liquid otevírá nové tréninkové centrum v Utrechtu

17. 9. 2020 | 11:00 Všechny hry
Jeden z nejúspěšnějších esportových týmů otevírá nejnovější tréninkové středisko Alienware. Umístěním tréninkového centra do Utrechtu tým Liquid připomíná místo svého vzniku. Centrum zároveň nabízí pohled do budoucnosti dnes již dvacetileté organizace, která se hodlá udržet na čele inovací. Tréninkové centrum Alienware se stane jeho evropským sídlem a regionální centrálou jejích profesionálních týmů, hráčů a zaměstnanců.
Team Liquid
Team Liquid

Team Liquid si uvědomuje důležitost duševního i fyzického zdraví svých hráčů a AWTF EU je tomu plně přizpůsobené. Špičkové zařízení o rozloze 1060 m2 bylo navrženo tak, aby poskytovalo zdravé a udržitelné prostředí pro trénink esportů, podporu výkonnosti a celkové zdraví. Mimo jiné budova nabízí prostory a zařízení pro hráče, zaměstnance a komunitu, včetně: 

  • špičkově vybavených tréninkových a soutěžních místností
  • ubytování sportovců a tělocvičny pro odpočinek a zotavení
  • nejmodernějších technologií značek Dell Technologies a Alienware v každé místnosti
  • vlastního designu a výzdoby týmu Liquid
  • soutěžní zóny s hledištěm pro 120 diváků
  • kancelářských prostor
  • profesionálního kuchaře na plný úvazek, který připravuje vyváženou a nutričně hodnotnou stravu

Trvale udržitelná budova navržená architektonickým studiem Venhoeven CS & AHH Architects, s využitím přírodních a recyklovaných materiálů, je vybavená účinným systémem klimatizace a chytrými akustickými a osvětlovacími systémy. Budova se nachází minutu chůze z centra Utrechtu a hlavního vlakového nádraží, což minimalizuje nutnost cestování.

Team Liquid

AWTF EU představuje nový standard v tréninku esportů díky využití nejmodernějších technologií a inovací od Alienware a Dell Technologies, aby mohl být tým Liquid i nadále špičkou ve svém oboru. Prostory centra vychází z proslulého designu Alienware Legend ID a vytváří mimozemskou atmosféru. Jsou vybavené více než 60 pracovními stanicemi Alienware pro hráče a personál, včetně 25 špičkových herních PC Alienware Aurora R11 v tréninkových místnostech. Tréninkové místnosti jsou vybavené také projekcí o úhlopříčce 120 palců, na nichž mohou hráči zpětně analyzovat průběh hry. Kromě herního hardwaru je centrum vybaveno také infrastrukturou Dell EMC, která představuje základ pro hraní her na nejvyšší úrovni.

Otevření tréninkového centra Alienware v Utrechtu je vyvrcholením neuvěřitelného úsilí a bezpočtu hodin práce našich pracovníků a hráčů. Vývoj týmu Liquid – od nadšeneckého a komunitního projektu po mezinárodní organizaci, která podporuje profesionální hráče z celého světa na vrcholu jejich kariéry – byl úžasná jízda. Partneři jako Alienware nám při ní pomáhali uskutečňovat sny, které jsme v počátcích ani nedokázali formulovat. Nové centrum je skutečným svědectvím o našich společných hodnotách jako organizace, kterými jsou trvalá udržitelnost, péče o blaho našich hráčů a esportu obecně a špičkové výkony ve všem, co děláme. AWTF EU je mezníkem pro esport a je pro nás symbolické, že vyrostl ve městě, kde jsme původně začínali. Jsem nesmírně hrdý na všechny, kdo se na uskutečnění tohoto snu podíleli.

řekl Victor Goossens, zakladatel a jeden z dvojice generálních ředitelů týmu Liquid.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.