Přejít k hlavnímu obsahu

Team SoloMid vládne americké scéně!

29. 6. 2020 | 12:51 VALORANT
O minulém víkendu se odehrál zatím největší Valorant turnaj na světě, který byl určen pro americkou scénu. T1 x Nerd Street Gamers Showdown nabídl 50 tisíc dolarů, což přilákalo spoustu světoznámých organizací. Právě v Severní Americe totiž Valorant míří do Tier 1 scény.
T1 x Nerd Street Gamers Showdown
T1 x Nerd Street Gamers Showdown

T1 x Nerd Street Gamers Showdown je součástí Ignition Series, šlo tedy o oficiálně podporovaný turnaj třetí strany. Evropané se prvního podobného klání dočkali o týden dříve díky G2 Esports Invitationalu, ten ale přivítal čistě mixy známých osobností, nikoliv kompletní týmy. Americký Showdown sice hostil třeba Team Ninja, jinak se ale pozvánky dočkaly organizace jako T1, Gen.G, TSM, Cloud9, 100 Thieves, Sentinels nebo FaZe Clan.

Některé organizace již mají své kompletní sekce, jiné ji testovaly právě na tomto turnaji. Nejlépe se prezentovala sestava TSM, která spolu hraje už od poloviny dubna a konečně dokázala zúročit tvrdý trénink na jedničku. Pětice bývalých CS:GO profíků nejprve ovládla skupinovou fázi a poté skrze play-off pavouka dokráčela až do finále proti T1, kde – si troufneme říci – hrají ještě o chlup větší hvězdy. Poctivá příprava však přinesla ovoce a díky výhodě z WB a následných výhrách 13:4, 13:9 se TSM stali šampiony dosud největšího Valorant turnaje. Vedle nich a stříbrných T1 se na stupně vítězů dostali i Immortals, kteří v přímém boji udolali FaZe Clan. Největším zklamáním jsou naopak Cloud9, jenž jako jediní ze slavných organizací neprošli skupinovou fází.

Rozdělené prize money T1 x NSG Showdownu:

  • 1. místo:  Spojené státy americké Team SoloMid – 25 000 $ (reltuC, hazed, Wardell, Subroza, drone)
  • 2. místo:  Spojené státy americké T1 – 15 000 $ (brax, Skadoodle, crashies, food, AZK)
  • 3. místo:  Spojené státy americké Immortals  – 5 000 $ (Bjor, jcStani, KOLER, Genghsta, Asuna)
  • 4. místo:  Spojené státy americké FaZe Clan – 5 000 $ (corey, dephh, ZachaREE, Marved, psalm)
T1 x Nerd Street Gamers Showdown
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.