Přejít k hlavnímu obsahu

Tenisové Australian Open bude hostit Fortnite Summer Smash turnaj

13. 1. 2020 | 19:02 Fortnite
Jeden z tenisových grandslamů, který se pořádá každoročně v australském Melbourne, bude opět hostit také Fortnite turnaj Summer Smash.
AO 2020
AO 2020

Zapojení Fortnite do Australian Open je velkou věcí, co se týče pozornosti kolem esportu a PC gamingu. Jedná se o jeden ze čtyř největších tenisových turnajů, které se během roku hrají, takzvaný grandslam. Nejznámějších z těchto čtyř je Wimbledon, který se hraje v létě na travnatých kurtech Velké Británie. Ten v Austrálii se ale odehrává už na počátku února a klepe tedy na dveře. Epic Games totiž ohlásili svůj turnaj právě na datum 1. a 2. února. Stejně jako loni bude event obsahovat profesionálně-amatérskou charitativní soutěž o 100 tisíc australských dolarů. Klasický turnaj proběhne také v solech, které nabídnou ještě čtyřikrát více peněz.

Fortnite Summer Smash 2020

Tento rok chtějí Epic Games navázat na úspěch z loňského roku a event dokonce protáhnout na dvoudenní. Probíhat bude navíc přímo o finálovém víkendu Australian Open, když půjdou do finiše i samotné tenisové turnaje. AO se tak tímto krokem snaží přilákat více diváků pro svá utkání. Hledají se různé způsoby, jak přitáhnout lidi do soutěžního prostředí a esport je v tomto prostředí dokonalým partnerem. Udržet však laťku tak vysoko bude těžké, loňský Summer Smash zaznamenal 11,3 milionu shlédnutí na YouTube a zájem zúčastnit se projevilo přes 1 500 hráčů. 

Podle průzkumů byl přínos Fortnite pro Australian Open obrovský. Nejen, co se čísel týče, ale i odezva fanoušků byla velice pozitivní. Také to nahrává místní scéně a hráči z Austrálie si již začínají na prize money brousit zuby.