Přejít k hlavnímu obsahu

Tfue vs. Ninja: Porovnání dvou největších Fortnite streamerů

23. 12. 2018 | 18:30 Fortnite
Nelze popřít, že Tfue a Ninja jsou dva z nejpopulárnějších livestreamerů na světě. Navíc každá z jejich fanouškovských základen se neuvěřitelně rozrostla od vydání Fortnite: Battle Royale.
Tfue vs. Ninja
Tfue vs. Ninja

Oba dva ke hře přešli od H1Z1 a PlayerUnknown’s Battlegrounds, se kterými měli úspěch. Po vydání Fotnite koncem roku 2017 si fanoušci takřka ihned všimli Turneta ‚Tfue‘ Tenneye a Tylera ‚Ninja‘ Blevinse jako jedněch z nejšikovnějších hráčů na světě.   

Zatímco ostatní hráči se hodně zlepšili a dokázali, že jsou šikovní svým vlastním způsobem, Ninja byl velmi uznáván za diváckou návštěvu svých streamů a Tfue na sobě v průběhu roku pracoval.  

Jak si tito dva streameři vedou, když je porovnáte? Server DotEsports se na to podíval.

Původ

Ninja, ve věku 27 let, během své kariéry soutěžil v několika různých hrách. Počínaje hrou Halo, Ninja hrál za vysoce postavené týmy včetně Turning Point, Cloud9, Team Liquid a Evil Geniuses. Téměř osm let po své první Halo události se Ninja rozhodl plně soustředit na battle royale hry a streamování. 

Tfue (nyní 20 let) a jeho starší bratr Jack ‚JoogSquad‘ Tenney nahrávali YouTube videa sami sebe, jak surfují, skejtují a tropí žerty už před více než 10 lety. Ale až v roce 2016 a 2017 byl Tfue považován jako jeden z nejlepších severoamerických hráčů H1Z1. V roce 2017 skončil Tfue na pátém místě v soutěžích Fight for the Crown a Elite Series Atlanta na Denial Esports. 

Úspěchy a výdělky za ceny

Ačkoliv Ninja v esportu soutěží déle, je to Tfue, kdo ve skutečnosti během své kariéry vydělal na výhrách více. Díky Fortnite Tfue vyhrál osm turnajů a získal více než 465 000 $. Jeho největší a jediný vítězný titul přišel s Fall Skirmish grand finále v říjnu, kdy on a jeho spoluhráč Denis ‚Cloak‘ Lepore každý dostali 255 000 $. 

Ninja ve své kariéře zvítězil v sedmi turnajích, čtyři z nich pocházejí ještě z doby, kdy hrál Halo. Celkem za své výkony vydělal skoro 180 000 $. Jeho největší výhra se odehrála v srpnu 2017, kdy vyhrál Gamescom PUBG Invitational s Luminosity, za což si zasloužil 20 000 $.

Statistiky sociálních médií

Jak Ninja tak Tfue očividně nahromadili ohromující množství fanoušků. Tito dva mají tisíce diváků u každého livestreamu, čímž se stávají takřka nadživotními osobnostmi mezi herními a esportovými komunitami. Avšak Ninja má mnohem více sledujících na sociálních médiích. 

V okamžiku vzniku článku má Ninja více než 3,71 milionu followerů na Twiteru, 20 milionů YouTube odběratelů a skoro 12 milionů followerů na Instagramu.

I když Tfueho čísla nejsou malá, v porovnání s Ninjovými blednou. Blíží se k jednomu milionů Twitter followerů, pyšní se více než 7 miliony YouTube odběrateli a 3,6 miliony followery na svém Instagram účtu.

Streamy

Ninjův Twitch kanál zlomil v roce 2018 řadu celosvětových rekordů. Za pomoci nahrávacích umělců, jako jsou Dreka a Travis Scott, a hvězdy NFL jménem Juju Smith-Schuster, Ninjův stream přesáhl 600 000 diváků souběžně, čímž dosáhl rekordu. Také stanovil rekordy pro odběratele a followery, stal se totiž první osobou, která dosáhla 200 000 odběratelů a 10 milionů followerů na této webové stránce. 

A zatímco Ninja nepochybně zanechal svoji značku na Twitchi, zdá se, že v poslední době Tfueho streamy ty Ninjovy v jednom aspektu lehce překonávají. Podle Twitch Trackeru Tfue měl v listopadu průměrně více diváků než Ninja, jednalo se ale pouze o asi 1 000 diváků. Za posledních 30 dní dosahuje Tfue průměrně okolo 9 000 více diváků.  

Uvidíme, zda Tfueho nárůst bude pokračovat, ale prozatím to vypadá, že tento hráč za FaZe Clan by mohl nad Twitch nejpopulárnějším streamerem začít vést. 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Štítky: Tfue, Ninja