Přejít k hlavnímu obsahu

TNC Predator do třetice poráží Gambit Esports a vyhrávají ESL One Hamburg

28. 10. 2019 | 12:21 Dota 2
Před startem nové DPC sezóny zavítalo dvanáct světových týmů do Hamburku, kde se odehrálo pokračování série ESL One. Turnaj byl o oko českého a slovenského fanouška zajímavý především v tom, že mezi účastníky nechyběl ani SabeRLighT a Skiter. My jsme do Německa vyrazili a připravili tam řadu exkluzivních materiálů.
ESL One Hamburg 2019
ESL One Hamburg 2019

Turnaj o 250 tisíc dolarů odstartoval skupinami, jejichž začátek byl nešťastný pro Quincy Crew, kde na hostování působí i český hráč Jonáš 'SabeRLighT' Volek. Jeho spoluhráč CCnC byl totiž hospitalizován a nemohl se turnaje zúčastnit. Týmu sice na narychlo vypomohl SumaiL, ale i kvůli jedné kontumační prohře to na postup těsně nestačilo. Ten QC utekl i na úkor Ninjas in Pyjamas, jejichž barvy hájí Oliver 'Skiter' Lepko. NiP sice do play-off postoupit dokázali, ale tam se brzy pakovali již v prvním kole, kdy nestačili na Virtus.Pro.

V největší formě se předváděl filipínský tým TNC Predator, který na své cestě do finále ztratil jedinou hru. Vítěz druhé úvodní skupiny, Vici Gaming, naopak dvěma prohrami v úvodu play-off zklamal. V grandfinále se tak TNC postavil tým Gambit Esports, který již Filipínci dvakrát dokázali zdolat. Třetí bitva však byla zcela jiná a namísto jasného průběhu se protáhla do maximálních pěti her. Ta závěrečná však nakonec po několika těsnějších netrvala ani půl hodiny a TNC Predator si z Hamburku odváží pohár a 125 tisíc dolarů k tomu.

Více detailů o celém turnaji ESL One Hamburg se dozvíte za týden v televizním pořadu COOL Esport. Na první dva exkluzivní rozhovory přímo z akce se můžete podívat už nyní naspodu této novinky.

ESL One Hamburg
MČR 2019
Štítky: ESL One Hamburg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.