Přejít k hlavnímu obsahu

Tolik neporazitelných českých hráčů se do světové TOP 100 ještě ve FIFA 20 nedostalo!

23. 3. 2020 | 18:47 EA SPORTS FC 24
Takový úspěch už nějakou chvíli nepamatujeme, protože v poslední víkendové lize se čistým skórem 30-0 zaskvěli hned čtyři hráči z domácí scény. Třem to stačilo na umístění v našlapané TOP 100 a dva se dokonce mezi nejlepší padesátkou hráčů drží i v celkovém žebříčku za měsíc březen.
RIIJK
RIIJK

V posledních týdnech jsme informovali o třech různých hráčích, kteří ve Weekend League pokořili majestátní milník 30-0, a právě těm stejným se to podruhé v letošním roce podařilo nyní během jednoho totožného víkendu. Nejlépe se umístil Štěpán 'RIIJK' Sobocki z týmu Entropiq, jehož Skill Points stačily na 54. příčku. Za měsíc březen má zkušený hráč prozatímní skóre 87-3 a díky tomu se v dlouhodobém měsíčním žebříčku drží na parádní 37. pozici. Pro kanály organizace, ve které letos působí, se k tomuto víkendu vyjádřil RIIJK následovně:

Tentokrát celkem pohodová víkendovka, až na jeden zápas, kdy jsem v 60. minutě prohrával 0:3. Quaresma nezahrál vůbec špatně na to, jak málo stál. Nejspíše tedy zůstane v týmu i pro další WL.

Podobně, jako reprezentant Entropiq, je na tom i mladičký Dominik 'Seron' Čermák z týmu Sampi, o kterém jsme naposledy psali před 14 dny. Ten se díky druhé neporazitelnosti v krátkém sledu umístil na 77. příčce a celkově se za měsíc březen nachází na 47. pozici. Díky totožnému průběžnému skóre jako RIIJK jej tedy doplňuje v TOP 50. Také jeho vyjádření, které zveřejnila na fanpage jeho organizace, nemůže chybět:

Jsem určitě rád, že se mi povedlo dát 30-0 už podruhé v březnu. Taky jsem rád, že už zvládám psychicky těžké zápasy, které se rozhodují v posledních minutách. Chtěl bych i do budoucna mít takovou formu, jako mám teď a hitovat stále 30-0."

Kromě těchto dvou si TOP 100 v uplynulém víkendu připsal i méně známější Tomáš 'sirisetsedm' Novotný, který celou stovku uzavírá. Toho můžete znát jako kolegu Emericksona z Datart e:LIGY, kde se Spartou skončili ve čtvrtfinále. Čtvrtým neporazitelným čutálistou posledních dní je Timotej 'Cristy' Starinský, jenž se do nejlepší stovky nevešel. Doplatil tak bohužel na to, že o tomto víkendu bylo neporažených hráčů více než normálně.

Zmínit ale musíme ještě jedno Pavla 'Pikej' Kaila z FC Viktorie Plzeň. Ten sice ani jednou v březnu 30-0 za víkend nenasbíral, celkově má ale skóre 86-4 a RIIJKa se Seronem doplňuje v měsíčním žebříčku na 82. místě. Když nejsou na scéně pořádně žádné turnaje, tak je super vidět, že našinci ve světě FIFA 20 nic nezanedbávají!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.