Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: Eren (#10)

4. 1. 2021 | 12:00 League of Legends
V rámci League of Legends ankety TOP 10 CZSK můžeme konečně představit prvního člena elitní desítky česko-slovenských hráčů. Desátou příčku obsadil Nguyễn "Eren" Đức Anh, který loňský rok strávil v italském celku Outplayed a v severském týmu Tricked Esports. Jak hodnotí rok 2020?
Eren TOP 10 CZSK
Eren TOP 10 CZSK
Zdroj: Zdroj

Letošní ročník ankety TOP 10 CZSK a související rozhovory vám přináší společnost AOC a její monitory C27G2ZU/BK Gaming. Eren se v loňském ročníku umístil dokonce na sedmém místě, k čemuž mu pomohla účast v té době nejprestižnější lize v rámci ERL (Španělská SuperLiga) a turecké TCL, kde zakončil sezónu 3. až 4. místem. Letos sice tak velkých úspěchů nedosáhl, ale do žebříčku se nakonec díky předváděným výkonům a účasti v předních evropských ligách přeci jen dostal. Na jaře působil v italské lize PG Nationals, konkrétně v týmu Outplayed, se kterým měl cíl postoupit na European Masters.

I přes solidní základní část Outplayed bohužel cíl nesplnili, když jim místo na prestižním evropském turnaji unikl o jedinou hru. V semifinále vyřazovací části totiž nedokázali proměnit tři match-pointy a po reverse sweepu museli přenechat místo ve finále soupeřům z Racoon. Poté přišel přestup do Tricked Esports, se kterými Eren působil v seversko-britské lize NLC. Ze základní skupiny Tricked postoupili se skóre 6:4 a následně v play-off obsadili čtvrtou příčku. V této nabité lize tedy skončili pouze za Fnatic Rising, BT Excel a Riddle Esports. V průběhu podzimu se Eren a jeho tým účastnili NLC Fall Open, kde ve čtvrtfinále padli proti následným šampionům z Barrage Esports.


Jak bys krátce obecně zhodnotil letošní sezónu ze svého pohledu?

Co se týče úspěchů tak nic moc, ale alespoň jsem se toho letos hodně naučil.

Loni ses podělil o své myšlenky o ukončení kariéry. Co tě nakonec přimělo zůstat aktivním hráčem?

Kamarád mě nakonec přesvědčil. Do Outplayed jsem šel bez větších motivací, hlavně protože to vypadalo jako jednoduchá cesta na European Masters. Teď rozhodně motivovaný jsem.

Sestava Outplayed pro jarní split 2020
Sestava Outplayed pro jarní split 2020
Zdroj: @Outplayedstaff / Twitter

Jak snášíš aktuální situaci okolo koronaviru? Ovlivnilo to nějak tvoji sezónu?

Já rád sedím doma, tak to nevadilo. (směje se)

Na jaře jsi reprezentoval tým Outplayed, se kterým ses jen těsně nedostal na EU Masters. Jak tento split hodnotíš?

Určitě by to bylo lepší, kdybych měl větší champion pool, taky jsem v rozhodující hře locknul Ornna, když jsem to měl být já, kdo to potahá, dostali jsme mega reverse sweep proti týmu, proti kterému jsme měli 2:0 v regular season a v obou případech to byly mega stompy a vedli jsme 2:0 i v klíčové BO5 sérii. To mě na tom mrzí nejvíce.

Pak jsi přestoupil do severského týmu Tricked. Proč ses tak rozhodl?

Do Tricked Esports jsem šel, protože kolem byl HYPE, peníze a slušná sestava. Věděl jsem, že v Itálii nezůstanu, takže jsem se rozhodl poměrně rychle.

Liga NLC vznikla spojením dvou poměrně silných ERL regionů. Je to znát? 

Vlastně UK mělo jenom 2 teamy a nordic byl slabší region, takže to zas tak insane nebylo. Velká konkurence tam po pravdě nebyla, kromě Fnatic Rising, BT Excel a Riddle Esports, takže myslím, že mít dva až tři sloty je pro NLC fér. 

V létě jste nakonec obsadili čtvrté místo. Co chybělo k lepšímu umístění?

Vyhrávali jsme, protože jsme měli unpredictable drafty, můj champion pool byl obrovský a vše jsem v pohodě blindoval. Byli jsme hodně blízko k účasti na EU Master, série proti Riddle byla hodně close, ale stejně tým už dost peakoval, takže jsem celkem spokojený. Někteří hráči na víc prostě neměli.

Sestava Tricked Esport pro letní split 2020
Sestava Tricked Esport pro letní split 2020
Zdroj: @TRICKED_esport / Twitter

Máš nějaký konkrétní moment, který se ti z letošní sezóny určitě zaryje do paměti?

Asi nic takového nemám. Letošní rok je pro mě spíše ponaučením, vím více, co mám pro tým dělat, hrát více šampionů a spoustu dalších věcí.

Ještě k česko-slovenské scéně. Jak teď s odstupem vzpomínáš na svoje hraní na CZSK a co myslíš, že by naše scéna měla zlepšit? 

Viděl jsem Hitpoint Winter, bylo tam fakt hodně lidí. Jasně, že si pamatuju česko-slovenskou scénu, tam jsem začínal. Já nevím, kde to vázne. Diváci tam jsou, protože devět tisíc na finále je mnohem více, než třeba NLC nebo PG Nationals. Hráči jsou, V LEC jich máme hned několik a v ERL’s také, ale prostě si je CZSK neudržuje, protože organizace nejsou na stejné úrovni jako nejlepší hráči. Neříkám, že je to jejich chyba, já nevím, jak to funguje, co se týče té ekonomiky a možností, pravděpodobně to pro ně je moc riskantní investice. 

Příští sezónu tě uvidíme v Prime League. Jaké máte cíle s Ad hoc gaming? 

Příší sezonu to budu dělat jako v NLC, dám do toho všechno a uvidíme, stejně nemám co jiného dělat (směje se). Mám velmi velké naděje.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Hodně štěstí a zdraví všem. bんbn


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8. ???
  9. ???
  10.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh

Hlasovali: Tomáš "Nightshare" Kněžínek, Radim "Zizou" Zaoral, Jan "Worry" Voráček, David "Krakeer" Bruk, Dalibor "Dalijes" Vacek, Luong "Narama" Nguyen, Radek "DON LAFFSON" Mikušovský, Dominik "Speedy" Hanus, Richard "Micro" Mendl, Marek "Krewca" Krejčík, Tomáš "Mortsche" Anděl, Jan "Kangae" Sekanina, Prokop "Hippowan" Sojka, Čtenáři webu playzone.cz