Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Cannie (#10)

21. 1. 2019 | 19:37 Counter-Strike 2
Světovou TOP10 s králem s1mplem už známe, nastal tak ten správný čas se pustit do naší vlastní TOP10, která je zaměřená na domácí scénu. Začátkem roku jsme oslovili komunitu i přední domácí trenéry či analytiky a žebříček je připraven. Pojďme se tedy podívat, kdo se umístil desátý.
Hubert "Cannie" Ludwig
Hubert "Cannie" Ludwig

Na úvod celého žebříčku si představíme 19letého střelce, který se v roce 2018 snažil orientovat spíše na zahraniční scénu. Minulou sezónu sice jedna z komet roku 2017, Hubert 'CaNNiE' Ludwig, odstartovala působením v eSubě, velkou náplní roku byl však boj o kontrakt ve Fnatic Academy skrze reality show GAMERZ. Vše bohužel nevyšlo, jak mělo, ale český odstřelovač se i následně snažil uchytit za hranicemi, kde v online turnajích často nezklamal.

Na domácích lankách jsme si jej loni bohužel neužili, na konci roku se však CaNNiE vrátil na domácí scénu a necelé dva měsíce působil v Dark Tigers. Nová sezóna znamená nové možnosti, tak si o nich pojďme s desátým nejlepším česko-slovenským CS:GO hráčem loňské sezóny (ačkoliv s hodně těsným odstupem před nejbližšími konkurenty) v rozhovoru popovídat.

eSuba CaNNiE

Na úvod bych ti chtěl pogratulovat za těsné vměstnání se do TOP10 žebříčku. Co to pro tebe znamená?

Tak určitě jsem rád za toto umístění a myslím, že je to fér vzhledem k tomu, kde jsem hrál a jaké jsem měl výsledky.  A snad to příští rok bude ještě lepší!

Loňskou sezónu jsi načal v dresu eSuby, pokud se nepletu, ale v březnu jsi byl vybrán do GAMERZ. Jak se to vlastně stalo?

Smlouva s eSubou mi skončila na konci roku 2017 a rozhodli jsme se nepokračovat v sestavě, jaké jsme hráli. Do GAMERZ jsem poslal přihlášku a vybrali mě, potom následoval necelý měsíc telefonátů, emailování a různých otázek, kde mě zkoušeli, jak na tom jsem s komunikačními schopnostmi a dokonce jsem si volal s psychologem, který zjišťoval, jestli to mám v palici v pořádku.

Co pro tebe znamenal život ve vile a celá tahle hráčská i lidská zkouška? Co vše ti tahle příležitost přinesla? 

Bylo to ze dne na den. Zavolali mi, jestli jsem připraven zítra odletět a já byl. Bral jsem to jako výzvu, kde se seznámím s novými lidmi, zlepším si angličtinu a samozřejmě prokážu moje schopnosti v CSku. Byl jsem ve Švédsku necelé 3 týdny a potkal spoustu milých a vstřícných lidí, které mi dopomohli k výhře. Ale nejvíc jsem si cenil Devilwalka, který mi předal moudré rady do života a ukázal mi cestu jak se stát lepším hráčem.

Ve vile byl tvrdý režim, i když to tak na videu nemuselo vypadat. Zhruba 5 hodin spánku, 24/7 na kameře a hlavně stres. Každý den jsi mohl jít domů a my jsme prohrávali každé večerní zápasy, takže někdo odešel, někdo přišel a ty jsi mohl být vyměněný. A nikdy si nevěděl kdo na tebe intrikuje. Já naštěstí měl se všemi dobré vztahy a s každým jsem se dokázal bavit. Je to lehké, každý si rozumí, protože mají společný sen a cíl.

Ve Fnatic Academy se ti v měsíčním trialu dařilo, ale jako jediný jsi nakonec smlouvu nepodepsal. V čem byl ten háček?

Oficiálně jsem napsal, že jsem měl problém s komunikací v angličtině, ale nikdy to tak nebylo. Styděl jsem se za to. Jako jedinému hráči se mi neprodloužila smlouva a věděl jsem, že na této scéně budu terčem posměchu. 

V té době jsem těžce přijímal kritiku a nepřipustil si chybu. Kdo sledoval zápasy ví, že jakožto sniper jsem měl hodně volného prostoru a impact na hru, proto když jsem udělal zbytečné playe, které ovlivnili chod hry, tak mi to dávali destruktivní kritikou za vinu. Měl jsem udělat spoustu věcí jinak, nechovat se tvrdohlavě a hlavně si nechat poradit. Pokud bychom se naučili vyčítat chyby konstruktivní kritikou a jednali na rovinu, mohlo to být vše jinak. Já jsem mohl udělat spoustu věcí jinak, ale od toho jsou zkušenosti, které tě posunou a dělají hráče jakého jsem teď.

Sestava nakonec vydržela pět měsíců, sledoval jsi nějak její počínání, nebo jsi v ní až takový potenciál neviděl?

Sledoval jsem, kluci měli určitě potenciál. Ale vím, že po mém odchodu měli kluci další problémy a moc toho nevyhráli.

Fnatic CaNNiE

Po tomhle neúspěchu jsi až na krátký stunt v KPI nehrál v žádném týmu. Na čem jsi ty měsíce nejvíce pracoval?

Jelikož jsem dostal invite do Ranku S, tak jsem hrál jen to a FPL-C. V Ranku S se mi podařilo být v TOP10 snad každých 14 dní, než každý, kdo není v FPL, dostal kick, tak jsem si našetřil peníze na tento rok, kdy se tomu po škole začnu pořádně věnovat.

Na scénu ses vrátil s Dark Tigers, kde jsi však po dvou měsících také skončil. Bylo to oboustranné rozhodnutí?

Bylo a nebylo. Nechci zacházet do detailů, ale byly potřeba změny k tomu, aby se tým posunul dál, protože byly věci, které nás zpomalovaly, a chyby, které probíhaly pořád do kola. Ale našli za mě perfektní náhradu a doufám, že to klukům bude padat. A najdou si vice času na tu hru!

Měl ses objevit v sestavě eSuby, ale ta se teď opět změnila. Jaká je aktuálně tvoje situace, jestli můžeš alespoň nakousnout?

Aktuálně jsem na pozici šestého hráče, nebo jak se to moderně říká, jsem na lavičce. Nemá to nic společný s tím, jak hraju, kluci jsou jednoduše větší kamarádi a chtěli vyzkoušet tuto sestavu. Uvidíme, jak jim to půjde, ale všichni víme, jak to tu chodí.

S rokem 2019 začíná nová sezóna, máš stanovené nějaké pevně dané cíle, ať už individuální nebo týmové?

Za tři měsíce maturuji a jakmile dodělám školu, tak po zbytek roku budu hrát full-time. Ve FPL-C jsem třetím rokem a já vím, že mám na to se dostat do FPL. Chce to jen pořádně grindit a nevzdávat to. Ať mě to stojí klidně 300 her za měsíc, já tomu ten čas obětuji. 

Co říkáš na aktuální situaci na scéně, kdy se rozpadli Gunrunners a boj o jedničku bude opravdu tvrdý? Jsi připraven do něj zasáhnout nebo by ses chtěl vidět spíše v zahraničí?

Nikdy jsem neměl Gunrunners za jedničku, i když tu neměla konkurenci. Vždy jsem měl za jedničku sestavu Frozen, queztone, MonttY, Zedko a Dev7l. Toto byl nejlepší tým v roce 2018 na naší scéně. Ale byla jen otázka času, kdy jeden z nejkvalitnějších hráčů, jako je Frozen, půjde hrát do zahraničí.  

Na závěr se tě zeptám – dokážeš říct jednoho domácího hráče, který podle tebe v roce 2019 prorazí a příště se objeví v TOP10?

Jednoznačně beastik. Je to hráč, který je sebevědomý a ví, kdy má sedět na zadku nebo zahrát na totální čuně. Určitě ho v příštím roce vidím mezi TOP10 hráči, jelikož se teď dostal do FPL-C, tak pevně věřím, že nabere zkusenosti i z jiného úhlu hry. Odmítl nabídky, se kterými by byl někde jinde a není tajemstvím, že ho jeho tým zpomaluje.

Díky moc za rozhovor! Chtěl bys něco našim čtenářům či svým fanouškům vzkázat?

Moc děkuji za toto oceněni a rozhovor, snad jsem uvedl věci na pravou míru. Děkuju všem fanouškům za podporu v roce 2018 a doufám, že bude i v roce 2019 nakloněná na mojí stranu. Budu rád, když se kouknete na moje highlights a snad uvidíte více podobných videí na mém YouTube kanále.

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8. ???
  9. ???
  10.  Česká republika Hubert 'CaNNiE' Ludwig

HLASUJÍCÍ

  • Analytici a trenéři: KETUBOR, d0di, blade
  • PLAYzone redakce: huhy, MrKenny, Man1
  • Čtenáři webu PLAYzone skrze hlasování
Štítky: Cannie, TOP10 2018
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.