Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch opět přitvrzuje! Pojmy "simp", "incel" a "virgin" se budou nyní banovat

17. 12. 2020 | 16:12 Twitch.tv
Twitch vede neustálý boj s toxicitou, sexuálním obtěžováním, porušováním autorských práv a dalšími nepříznivými jevy, což jej stále více nutí měnit a upravovat svá pravidla. V nedávném vysílání Twitch Town Hall jsme si tak mohli vyslechnout nejnovější plánované změny, které se však setkaly akorát s naštvanými a nevěřícnými ohlasy veřejnosti.
Twitch pravidla
Twitch pravidla

V následujících několika měsících se Twitch chystá vypustit spoustu nových změn a funkcí, což se klasicky neobejde bez kontroverzí. Jednou z prvních novinek, která začne platit na streamovací platformě, je totiž pravidlo, že pojmy "simp", "incel" a "virgin" budou nově banovatelné, pokud jsou užity jako urážka. Pravidlo na streamu objasnila sama Sara Clemens, COO Twitche, avšak diváky tímto rozhodnutím zanechala v rozpacích.

Přizpůsobit se budou muset nejen streameři a diváci v chatu, budou se taktéž podnikat kroky proti stávajícím emotikonům znázorňujícím tyto pojmy – ty soušasné budou smazány a zajistí se, aby se žádné podobné již neobjevily. Tato změna zasáhne spoustu streamerek, které hojně používají emotikony se "simp" tématikou, i když se jedná pouze o žert. Další změny se budou týkat záznamů a zásad DMCA, jež se na veřejnost dostanou řádně a přehledně sepsané.

Situace se setkala s negativními a zmatenými ohlasy, a proto se také Twitch rozhodl vydat oznámení, které by nové změny odůvodnilo a vyjasnilo. Zmíněné termíny údajně samy o sobě nepřivedou člověka do problémů, což však neplatí pokud budou použity za účelem útoku či negativního poukázání na sexuální praktiky jiné osoby. Údajně jsou emotikony s touto tématikou již stahovány z platformy a další budou na základě nahlášení následovat.