Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch s bany dál nešetří, tentokrát to schytal dokonce Donald Trump!

29. 6. 2020 | 22:00 Twitch.tv
Twitch se v posledních týdnech se svým banovacím kladivem čím dál víc rozjíždí. Nedávno ban schytala dost možná největší hvězda Twitche Dr Disrespect, teď však Twitch udeřil mnohem výš. Dočasný ban totiž schytal sám prezident Spojených států Donald Trump.
Trump
Trump

Asi málokterý člověk hýbe světem tolik, jako americký prezident Donald Trump. Ten své předvolební kampaně vysílá mimo jiné na platformě Twitch.tv, teď má ale dočasně utrum. Streamovací platforma mu totiž dala dočasný ban za hate speech.

Nenávistný obsah není na Twitch povolen. V souladu s naší politikou jsme dočasně pozastavili kanál prezidenta Trumpa za slova, která použil ve vysílání.

Důvodem je pravděpodobně jeho poznámka na Mexičany, kterou si neodpustil na svém nedávném předvolebním srazu v Tulse v Oklahomě. 

Twitch však není jediná platforma, se kterou má Donald Trump problémy. Dnes totiž zasáhl i Reddit, který vymazal jeho subreddit r/The_Donald. CEO Redditu se pro New York Times vyjádřil, že Reddit není platforma pro nenávist a útočení na lidi, což r/The_Donald porušovalo. Trump má dlouhodobě problémy i s Twitterem, který fact checkuje jeho příspěvky, což se prezidentovi nelíbí.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.