Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch zabanoval BlessRNG a odstranil jeho emote poté, co se přiznal ke zneužívání

26. 6. 2020 | 17:10 Twitch.tv
Vlně obvinění ze zneužívání se nevyhl ani dobře známý streamer BlessRNG, jehož oblíbený emote dlouho brázdil celou streamovací platformu. Po potvrzení těchto obvinění však nejenže byl streamer zabanován, ale i BlessRNG emote byl globálně stáhnut z celé platformy.
BlessRNG ban
BlessRNG ban

Se současným odhalováním zneužívání ze strany osobností spojených s gamingem a esportem se na Twitchi objevil další větší případ. Tentokrát spadla klec na streamera Brada 'BlessRNG' Jollyho, kterému, po tom, co se přiznal ke špatnému zacházení ke své bývalé přítelkyni, byl kromě zabanování také odebrán jeho oblíbený emote BlessRNG z celé platformy.

Kauzu odstartovalo anonymní nahlášení, které se dostalo do Kanga, k Jollyho zaměstnavateli. Ti bez jakéhokoliv zaváhání vyšli ven s veřejnou omluvou a vyjádřením, že o tomto případu nevěděli a okamžitě tak se streamerem rozvázali veškeré poměry. Místo toho, aby Jolly cokoliv popíral, se v dlouhé výpovědi naopak přiznal a přidal do diskuze svoji verzi příběhu, ve které byl i on sám obětí.

Jeho snaha se bránit však na Twitteru nedopadla na úrodnou půdu, ba naopak, přidali se známí, kteří dokládali další screenshoty a důkazy o Jollyho nemístném chování. Streamer boj nakonec vzdal a publikoval další a tentokrát přímější omluvu. Tento ban však není první a určitě ani poslední, protože v současné době vyplouvají na povrch stovky takových obvinění. Tak jako tak se však na platformě musíme rozloučit s populárním emotem.

Štítky: BlessRNG