Přejít k hlavnímu obsahu

Tým Alza.cz se stává vítězem prvního ročníku firemní esport ligy

4. 12. 2019 | 13:46 Counter-Strike 2
První sezóna CS:GO ligy firem má svého vítěze. Mezi dva nejlepší celky se probojovaly teamy Alza.cz a STRV, které změřily své síly v neděli přímo před diváky na serveru Twitch.
Esport liga
Esport liga

V semifinálových bojích tým Alza.cz porazil tým BOOT!Q a STRV si poradili s obhájci titulu z nultého ročníku, týmem Twisto. Do finále šly oba celky po přesvědčivých výkonech a tak finálový duel sliboval zajímavou podívanou. 

Formát finálového duelu byl BO3 a nakonec došlo na všechny tři mapy, a to sice Mirage, Overpass a Inferno. První mapu Mirage ovládli hráči STRV těsne 16:13 na kola po velice vyrovnaném boji. Trošku zde svého oponenta zaskočili a s velkým přispěním AWPera STRV-thunderball pro sebe vybojovali první cenný bod. 

Tým Alza.cz, který byl z většiny tvořen zkušenějšími hráči na poli kompetitivních zápasů, si takový výsledek nenechal líbit a vzápětí odpověděl. Na druhé mapě Overpass byla situace značně odlišná a bylo znát, že zde se již hraje na výsledek. Hráči Alzy na to v druhé polovině šlápnuli a jejich CT strana mapy byla téměř bezchybná. Konečný stav skončil na kola 16:8 ve prospěch Alza.cz. 

Rozuzlení tak nabízela až mapa třetí, Inferno. Každý by očekával lítý boj až do posledního náboje. Bohužel však v takových kritických momentech se často projeví právě zkušenosti a znalost takového prostředí, ve kterém měli navrch hráči Alza.cz. Nejednalo se o žádné fiasko, ale výsledek 16:4 na první pohled přináší zdání, jako by na mapě byl pouze jeden tým, když ve skutečnosti se bojovalo o každé kolo až do konce. 

Finální výsledky Esport ligy:

 1-gold 1. místo - Alza.cz
 2-silver 2. místo - STRV
 3-bronze 3. místo - Twisto 

Výsledky celého turnaje naleznete na webu esportliga.cz nebo můžete ze záznamu všechny zápasy zhlédnout na Twitch kanále esportligacz.

Zdroj: Esportliga
Štítky: Esport liga