Přejít k hlavnímu obsahu

Tým Cloud9 porušil LCS pravidla a hrozí mu pokuta až 14 milionů!

20. 11. 2019 | 18:38 League of Legends
Riot Games penalizovali Cloud9, kvůli jejich porušení pravidel severoamerické ligy LCS. Někteří současní i bývalí hráči Cloud9 totiž vlastnili část samotné organizace, což pravidla až na specifické případy nepovolují.
Cloud9 LCS
Cloud9 LCS

Před listopadem 2017 bylo spolu s franchising érou zavedeno pravidlo, že vlastník týmu nesmí působit jako hráč ve svém týmu. Toto pravidlo bylo později upraveno, aby hráči, kteří dlouho působili pod jedním týmem (Sneaky či Bjergsen), měli možnost jeho část získat. Přitom však Riot přišel na porušení pravidel ze strany Cloud9, kteří nabídli sedmi svým hráčům podíl v organizaci. Organizace tak zřejmě učinila kvůli snížení běžného platu.

K podílu týmu se dostalo celkem 7 League of Legends hráčů, z nichž někteří již v týmu ani nepůsobí. Za každého hráče bude muset Cloud9 zaplatit pokutu 25 tisíc dolarů, tedy dohromady asi 4 miliony korun. Dále ale Cloud9 mohou ztratit dohromady mezi 330 až 605 tisíci dolary, podle toho, zda se hráči rozhodnou vyžádat svůj podíl ve formě peněz, dle současné hodnoty organizace, nebo upraví své smlouvy a dohodnou se na rozdílných podmínkách.

Štítky: lcs, Cloud9