Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy na The International: Alliance

31. 7. 2019 | 23:21 Dota 2
V dnešním článku rozebereme legendární švédský tým Alliance.
Logo Alliance
Logo Alliance

Sestava

 Švédsko Michael "Micke" Vu
 Německo Maximilian "Qojqa" Bröcker
 Švédsko Samuel "Boxi" Svahn
 Norsko Tommy "Taiga" Le
 Švédsko Aidin "Insania" Sarkohi

Tým Alliance dosáhl svého vrcholu v roce 2013, kdy dominoval sezóně a posléze zvítězil na The International. Od té doby se celek rozpadal a zase skládal dohromady, ale nikdy to nevedlo k velkým úspěchům. Ze staré legendární sestavy nenajdeme v týmu nikoho, Alliance se rozhodli vsadit na novou krev.

Alliance

Švédskému celku se podařilo kvalifikovat na první dva Majory sezóny i přes obrovskou konkurenci špičkových evropských týmů, jako jsou Secret, Liquid a Ninjas in Pyjamas. S jejich výsledky na Majorech to moc slavné nebylo. 9.-12. a 13.-16. místo není něco, s čím by se chtěl kdysi nejlepší tým světa chlubit. Co by však v půlce sezóny Alliance dali za poslední místo na Majoru. Nejenže se na domácí turnaj nedokázali kvalifikovat, neuspěli ani v kvalifikaci na první kyjevský Minor, a tak zůstali sedět doma a dívali se, jak jim unikají DPC body a šance na přímou kvalifikaci na TI. Ani v Paříži si Alliance nezahráli. Naštěstí pro ně se dostali alespoň na chorvatský Minor, kde získali bronzovou medaili. Díky stříbru na druhém kyjevském Minoru se probojovali až na poslední Major sezóny, kde jim šlo o všechno. Tlak na ně evidentně zapůsobil, jelikož dokázali vybojovat 900 DPC bodů a zajistil si tak místo na TI díky výhře nad domácími Gambit Esports. V závěru sezóny se jim podařilo zvítězit na již desátém vydání populárního turnaje Dota Summit, který s přehledem ovládli ve finále nad Pain Gaming 3:0.

Výsledky Alliance v DPC sezóně 2018/19

Alliance rozhodně nepatří mezi favority na vítězství TI, což ovšem nic neznamená. Stačí si připomenout CDEC Gaming v roce 2015 nebo Wings o rok později, vyhrát může kdokoli.