Přejít k hlavnímu obsahu

Uniklý dokument FIFY 21 poukazuje na požadavky EA. Hlavní tužbou je dostat hráče k loot boxům

29. 4. 2021 | 15:39 EA SPORTS FC 24
Nedávno sdílela kanadská veřejnoprávní televizní síť uniklý dokument. I přes právní problémy se EA Sports snaží hráče přimět investovat do FIFA Ultimate Team. Podle uniklého dokumentu jsou všichni hráči FIFY vedeni právě do FUT, ve kterém EA vydělává astronomické částky.
FIFA 21
FIFA 21
Zdroj: EA Sports

Dne 26. dubna sdílela společnost CBC (Canadian Broadcasting Corporation) uniklý dokument týkající se FIFY 21. Informace v dokumentu naznačují, že EA Sports odkazuje hráče do nejhranějšího módu FIFY, tedy do Ultimate Team. Právě tam kanadská společnost vydělává obrovské sumy.

Mnoho expertů přirovnává otevírání balíčků ve FUT k hazardní hrám. Keith Whyte, výkonný ředitel národní rady USA pro problémové hraní, se již několikrát vyjádřil k loot boxům ve hrách. Podle něj je stále více problémových hráčů, kteří utrácejí své úspory, a dokonce se zadlužují, aby zažili pocit hazardu. Dále řekl, že vlastnosti loot boxů jsou podobné automatům. Několik probíhajících soudních sporů tvrdí, že EA porušuje právní předpisy o hazardních hrách, avšak žádné zatím neměly dopad na samotnou hru.  

EA Sports
Otevírání balíčku ve FUT 21

Smutnou pravdou je, že lidé pracující na videohrách nemají dobrý pocit z projektů, které obsahují loot boxy. Cílem společnosti je vydělat peníze a uspokojit investory, což jí vychází. EA Sports si pouze na loot boxech za rok 2020 vydělala 1,49 miliard amerických dolarů. Hráči si kupují hru téměř za 2 000 Kč a aby měli konkurence schopný tým, tak musí většina z nich investovat další peníze do hry. To ovšem nestačí. Je potřeba mít také štěstí v balíčcích, které není možno zakoupit. eFotbalista roku T9Laky v rozhovoru pro COOL Esport prozradil, že částky, které musí profesionální hráč investovat každý rok do hry, se pohybují v řádech desítek tisíc a mohou překročit i hranici sta tisíc korun.

EA Sports obvinění nepřiznává a dotazy komunity odmítá řešit. Dále i přes auto-blokace, bugy a nesmyslné pohyby hráčů popírá, že je ve hře skriptování. Uvidíme, jestli a jak bude kanadská společnost reagovat na tento uniklý dokument.