Přejít k hlavnímu obsahu

V Číně vznikla asociace profesionálních týmů

22. 3. 2020 | 20:31 Dota 2
Vzhledem k pandemii koronaviru a zrušeným DPC turnajům se čínské profesionální Dota 2 týmy rozhodly spojit a vytvořit vlastní asociaci a později i ligu.
CDA
CDA

Dota 2 scéna narozdíl od League of Legends nemá systém pravidelných lig. Pozvánky na The International získávají týmy díky DPC systému, tedy celkem deseti turnajům, na kterých získávají postupně body. Nyní se však DPC turnaje kvůli pandemii koronaviru ruší a hráči se nemohou naplno věnovat své profesi.

Vzniká tak asociace předních čínských organizací, jejímž cílem je vytvořit online ligu, která by byla schopná alespoň částečně nahradit světové LAN turnaje. Rovněž by mohla být líhní mladých a talentovaných hráčů, kteří momentálně nemají moc příležitostí, jak dostat šanci na nejvyšší úrovni. Mezi zakládající členy patří LGD Gaming, Vici Gaming, Aster, Royal Never Give Up, EHOME, Keen Gaming, Newbee a Invictus Gaming.

Je nutno podotknout, že profeisonální čínská liga už nějaký ten pátek existuje a v její první divizi hrají všechny výše zmíněné týmy i "béčko" Invictus Gaming IG Vitality. Jak se bude liga lišit od DPL ani její další parametry zatím neznáme.