Přejít k hlavnímu obsahu

V další kvalifikaci na sólo World Cup češi stále nejsou úspěšní

13. 5. 2019 | 14:59 Fortnite
Hráči absolvovali již třetí kvalifikační víkend na sólo finále v New Yorku a opět se bylo na co dívat. Poprvé bylo možné sledovat v soutěžním Fortnite staro-novou zbraň a nečekaně byly odstraněny dopravní prostředky.
Fortnite World Cup
Fortnite World Cup

Celkem již pátá kvalifikace na Fortnite World Cup, z celkových desíti, se odehrávala již tradičně v sobotu v prvním kole, odkud postoupilo top 3000 hráčů z každého regionu do nedělního finále o postup. A nebyl by to opravdový Fortnite, aby se hráči i diváci nedočkali nějaké novinky či změny. A nebylo jich málo. V první řadě se hráči museli potýkat s novými místy na mapě, které přibyly nebo byly změněny po příchodu nové deváté sezóny ve čtvrtek, tedy 2 dny před začátkem turnaje. Další změnou pak bylo odebrání nejpoužívanější zbraně ve hře – Pump Shotgun, která celkově měla na svědomí více než 26% všech eliminací. Místo ní se tak soutěžící museli za pouhé dva dny adaptovat na novou Combat Shotgun, která je ovšem v použití výrazně odlišná. Hráčům poprvé do soutěžní scény přibyl navrácený Drum Gun. Ten velmi výrazně zamíchal kartami herních strategií. Jak bylo vidět ve hře, stal se hned nejpoužívanější zbraní nejen díky svému velkému zásobníku na 50 nábojů, ale také díky své univerzálnosti, kdy dokáže nahradit jak útočnou pušku tak i SMG. Hráčům se tak doslova uvolní ruce pro jiné předměty, například velmi populární Shadow bomby nebo další nástroje pro urychlení pohybu po mapě. 

Tu největší změnu Epic Games oznámili ale pouze necelý jeden den před turnajem - v soubojích nebudou žádná vozidla, kvůli chybě v posledním updatu, která občas hráčům neumožňovala vystoupit. Mohli jsme tak být svědky prvním zápasům, kde ve finálních zónách bouřky nebylo 10+ ballerů s hráči, kteří se nezapojovali do hry a jen vyčkávali na body za umístění. Za mě tato změna přispěla nejvíce z hlediska zábavnosti z pohledu diváka, protože bylo mnohem více akce ke sledování. Později na Twitteru si tuto změnu pochvalovali i sami hráči, kteří volají po úplném odstranění Ballerů z World Cupu. 

 

NVIDIA

Po napínavých bojích ve všech regionech postoupilo dalších 19 nejlepších do finále v New Yorku, které se odehraje v červenci. Seznam postupujících najdete v přehledné tabulce níže. Čeští hráči tento víkend zabojovali a ačkoliv se umístil nejlepší z nich na 33. místě, na postup to opět nestačilo.

Za zmínku stojí malá zajímavost samotného Pekashiho z eSuby, kterého během hraní pátého zápasu kvalifikace zasáhla velká fyzická bolest a jak se nakonec ukázalo po převozu do nemocnice, zasáhlo ho selhání jedné plíce. Za celou redakci PLAYzone přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat k esportování. 

Fortnite World Cup

Autora článku můžete sledovat také na Instagramu: @IamHappyMike. Případně ho podpořit zadáním Support a Creator kódu v herním Item Shopu: "iamhappymike".