Přejít k hlavnímu obsahu

V první CZ/SK kvalifikaci do REPUBLEAGUE TIPOS S1 o 60 tisíc euro uspěla eSuba před ENTERPRISE

26. 3. 2021 | 10:46 Counter-Strike 2
První vstupenku z otevřených kvalifikací do úvodní sezóny REPUBLEAGUE TIPOS S1 získala po napínavém boji eSuba, která dokázala porazit celky jako Dark Tigers, Winfinity, NecroRaisers a v samotném finále i ENTERPRISE esports!
eSuba CS:GO tým
eSuba CS:GO tým
Zdroj: Foto: eSuba

Oznámení první sezóny REPUBLEAGUE TIPOS s celkovým prize poolem 60 tisíc euro určitě přineslo velké nadšení u TOP týmů naší scény. Na tento turnaj se může totiž dostat naprosto každý, stačí jen uspět v jedné ze čtyř kvalifikací. Dvě jsou navíc určené pro CZ/SK scénu, takže jde o opravdu velkou příležitost prorazit do Evropy a poměřit své kvality s celky jako sAw, Sprout, Endpoint, Winstrike nebo SINNERS.

První kvalifikace pro naše lokální celky se zúčastnilo 67 týmů, formátem byl Single Elimination pavouk, kde jedna prohra znamená konec. Mezi favority určitě patřili ENTERPRISE, Sampi.Tipsport, eSuba, Dark Tigers či Sazka.BRUTE, vyhrát ale mohl jen jeden a štěstí se nakonec usmálo na hráče eSuby.

Účastníci REPUBLEAGUE TIPOS S1:
 Česká republika SINNERS Česká republika Entropiq Evropa Movistar Riders Dánsko CPH Flames
 Rusko Winstrike Německo Sprout Portugalsko SAW Polsko Anonymo
 Evropa Endpoint Rusko forZe World TBA World TBA
 Slovensko eSuba Česko + Slovensko CZ/SK #2 Evropa EU #1 Evropa EU #2

Modrá krev vstoupila do turnaje celkem jednoduše, v prvním kole obdržela freewin a následně po výhrách nad týmy LoupaciZPrumky a cotidava zamířila do čtvrtého kola. Tam na blogg1se a spol. čekala první velká zkouška, když nastoupili proti Winfinity s fredim či HenkkyG na palubě. Vše šlo ale podle plánu a eSubáci se mohli po výhře 16:8 radovat z postupu. Doposud nejtěžší souboj je čekal v následujícím klání, kdy se postavili Dark Tigers. Zápas se přeléval ze strany na stranu, nakonec to ale byli svěřenci Tomáše "benq1" Masaryka, jenž se radovali z těsné výhry 16:14 a postupu do druhého hracího dne.

V semifinále se eSuba potkala s NecroRaisers, kteří předchozí den dokázali porazit ECLOT a Gravity. První mapa šla sice ve prospěch velkého objevu turnaje, zbylé dvě si ale jasně pohlídali hráči s modrou krví a postoupili do samotného finále. Tam na ně nečekal nikdo jiný, než tým, který jim před sezónou ukradl dva pilíře. ENTERPRISE se do finále dostali po výhrách nad Moops, eSuba Youngsters a taktéž Sampi.Tipsport.

Finále se neslo v zajímavém duchu, kdy eSubáci dokázali svého soka překvapivě porazit na Infernu, Levi a spol. ale totéž dokázali na Trainu. Po dvou mapách tedy svítil na tabuli stav 1:1 a boj o místenku v REPUBLEAGUE TIPOS S1 tak musela rozhodnout až Mirage. Na ní začala lépe eSuba, ENTERPRISE však stále drželi krok a vítěze nakonec určilo až druhé prodloužení, ze kterého vzešli úspěšněji právě eSubáci!

Kompletní statistiky z druhé hracího dne najdete v našem Zápasovníku.

Druhá česko-slovenská kvalifikace je naplánována na 3. dubna, své štěstí ale můžete zkusit i v té evropské:

Štítky: REPUBLEAGUE, eSuba
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.