Přejít k hlavnímu obsahu

V roce 2020 vyjde Overwatch kniha, jejíž hlavní hrdinkou bude stvořitelka Orisy, Elfi

26. 10. 2019 | 16:42 Overwatch
Během let se Overwatch stal známým pro svůj stále se rozšiřující lore univerzum. Blizzard Entertainment přišel s různými metodami, jak nabídnout příběhy svých postav, od kuchařek, po komiksy. Nyní bude mít Overwatch svou vlastní knihu, kterou v roce 2020 vydá knižní společnost Scholastic.
OW
OW

Kniha ponese název „The Hero of Numbani“ (v překladu Hrdina Numbani), již je v předprodeji na Amazonu, a to za 5,99 dolaru. Příběh bude sledovat Elfi Oladele, stvořitelku Orisy, která hledá město Numbani, aby ho obohatila o svůj talent, jímž je strojírenství.

„Elfi vyráběla roboty už od dětství – stroje, aby zlepšila své společenství a životy lidí,“ stojí v synopsi knihy. „Poté, co je svědkem Doomfistova katastrofického útoku na boty OR15, jejichž účelem je chránit město, Elfi cítí volání, aby vytvořila něco většího: skutečného ochránce Numbani.“ 

Elfi se poprvé objevila v univerzu Overwatch počátkem roku 2017. Blizzard nejprve vydal hraný rozhovor s touto jedenáctiletou expertkou na roboty, který byl jistým provokováním před vydáním Orisy. Následovala změna mapy na Numbani. Brzy poté vývojář Overwatche zveřejnil Elfin seznam toho, co musí udělat, fanoušci tak zjistili, že je tato postava spojena s Orisou.  

Kniha je označena na Amazonu jako „Book #1“ (Kniha číslo 1), což napovídá, že se může jednat o část větší série. Kniha má v elektronické podobě vyjít 5. května 2020. Fanoušci si ji již nyní mohou předobjednat a po vydání bude automaticky doručena na jejich zařízení.