Přejít k hlavnímu obsahu

V turnaji FNCS dominují hráči s ovladači, je aim assist až tak silný?

23. 5. 2020 | 09:00 Fortnite
Okolo aim assistu pro ovladače se začíná objevovat čím dál tím více otázek. Hlavně kvůli FNCS, kde nyní hráči s ovladači naprosto dominují.
FNCS logo
FNCS logo

2. týden ligy FNCS způsobil vztek u některých účastníků a fanoušků, na vině je aim assist pro ovladače, který se chová spíše jako aimbot. Toto potvrzují i statistiky z turnaje.

Výsledky FNCS

Ohledně aim assistu se už ozvali hráči jako Tfue, který dosáhl v 2. týdnu na 261. pozici. Podle něj za to může aim assist, který je nevyvážený a jde o velkou výhodu pro hráče s ovladači. Ozval se i Ninja, který na Twitter nahrál krátké video, kde vysvětluje, proč by hra měla být více vyvážená. Hráči, kteří podle něj hrají na PC s ovladačem mají příliš velkou výhodu a tvoří hru nevyváženou. Je prý důležité, aby profesionální hráči upozornili na tuto problematiku, jelikož oni jsou ti, co můžou něco změnit.

Aim assist zničil hru pro hráče, kteří hrají s klávesnicí a myší. Myslím, že můžeme začít hledat novou hru.
-Tfue

O své zážitky s aim assistem se podělili i hráči jako Bugha, konkrétně na záznamu z 1v1 zápasu o 25 000 $. V něm jde jasně vidět, že zbraň střílí na hlavu, i když na ni Bugha nemíříl.

 

Epic Games na tento problém zatím zareagovali odstraněním Legacy aim assistu. V nedávném updatu byl aim assist upraven tak, aby se u monitorů s frekvencí 244Hz choval jako u 60Hz monitorů, ale zdá se, že tyto změny nijak nepomáhají. Pokud nedojde k dalším změnám, tak hrozí, že zmizí značná část hráčů, kteří spoléhají na své klávesnice a myši.

Zdroj: Ginx.tv
Štítky: FNCS, Aim assist,