Přejít k hlavnímu obsahu

Vaevictis končí v LCL: Plně ženský tým byl z ligy vyloučen

19. 2. 2020 | 12:40 League of Legends
Ruská organizace Vaevictis eSports se proslavila zejména svou League of Legends soupiskou, složenou výhradně z žen. Šlo o vůbec první tým, který v tak prestižní lize nastoupil plně v ženském složení, ale úspěchy se nedostavily a tým byl pro letošní sezónu vyloučen.
Vaevictis eSports
Vaevictis eSports

Tým Vaevictis eSports v loňském roce prohrál všech 28 zápasů, jelikož jak jarní, tak letní split zakončil na posledním osmém místě se skóre 0:14. Průměrně za hru tým nasbíral 27 smrtí a průměrný čas kapitulace činil 21:54. Nejrychleji pětice hráček podlehla Vega Squadron, konkrétně za neuvěřitelných 13 minut a 4 sekundy. Účast tohoto týmu v lize byla zkrátka jedno obrovské fiasko a není divu, že ruská divize Riot Games tým z ligy pro další rok vyloučila. Sestava dle oficiálního vyjádření nesplňovala podmínky nutné k úspěchu a individuálně hráčky nedosahovaly kvalit, aby se mohly ligy účastnit. Kvůli dlouhodobě špatným výsledkům ji v uzavřené lize nahrazuje tým CrowCrowd

Kvůli Vaevictis dostaly týmy RoX a Vega Squadron oficiální varování, kvůli diskriminačnímu chování a nedostatku sportovního fair-play, když se oba týmy nesnažily zápasy ukončit co nejdříve. Důvodem pro Riot Games bylo, že oba týmy hry záměrně zdržovaly a hráči zároveň vybírali off-meta šampiony. Tým bude mít šanci se do ligy vrátit, pokud ukáže dostatečnou sílu v Open Cupu, který má odstartovat celou sezónu 2021. Tým CrowCrowd, který Vaevictis v lize nahradí, vede slavný support Kirill "Likkrit" Malofeev, někdejší profesionál, kterého si mnozí pamatují ze známého postupu Albus Nox Luna na Worlds 2016.

Někdejší sestava Vaevictis eSports:

 Rusko Diana “TR1GGERED” Ivanchenko
 Rusko Aida “Merao” Kazaryan
 Rusko Elena “VioletFairy” Koval
 Rusko Ksenia “Trianna” Mescheryakova
 Rusko Nataliya “Ankote” Zayko

PZ Challenge LoL
Štítky: Vaevictis, LCL