Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT hvězda sinatraa čelí vážnému obvinění ze sexuálního zneužívání

18. 3. 2021 | 19:25 VALORANT
Na povrch vyplulo další nepěkné a rozsáhlé obvinění proti jednomu z nejlepších VALORANT hráčů. Cílem se tentokrát stal sinatraa, jenž musí čelit obviněním ze strany bývalé přítelkyně podložených detailním popisem údajného zneužívání. I přesto, že sinatraa vše odmítá, nevypadá to s ním v současné době nejlépe a prochází důkladným vyšetřováním.
Sinatraa
Sinatraa
Zdroj: Blizzard Entertainment

Na veřejnost se před několika dny dostal další případ obvinění ze sexuálního zneužívání na esportové scéně točící se tentokrát kolem talentovaného VALORANT hráče, kterým je Jay 'sinatraa' Won. Zmíněná obvinění proti profesionálnímu hráči vznesla jeho bývalá přítelkyně a zároveň v rozsáhlém devítistránkovém dokumentu popsala celý jejich vztah. V přiloženém textu se dozvídáme každý detail o Wonově údajném krutém jednání a navíc můžeme nahlédnout i do přiložených screenshotů a vyposlechnout si nahrávky.

Oběť dále zmiňuje, že sinatraa byl takový již od počátku a po celou dobu jejich vztahu žila ve strachu. Dokonce ve svém popisu zachází až do takových detailů, kde se na ni sinatraa údajně vrhal i přesto, že jej dokola odmítala. Takovou situací její výpověď však ani zdaleka nekončí, v přiloženém Tweetu si lze načíst celý a opravdu barvitě popsaný toxický vztah z pohledu oběti, i všechna údajná zvěrstva, kterých se profesionální hráč dopustil. 

Nakonec se dozvídáme, že je dívka psychicky na dně a myslí si, že sinatraa stejně všechna obvinění odmítne a všechno svede na její špatné duševní zdraví. Jak se po několika dnech ukázalo, sinatraa skutečně vydal své vlastní vyjádření, tak jak se očekávalo, v němž opravdu vše odmítá. Situaci však nesvádí na duševní zdraví své bývalé přítelkyně, nýbrž tvrdí, že si celý vztah vybavuje úplně jinak a hlavně bez zneužívání, což se znovu setkalo s nesouhlasem.

Jak se ukázalo, začaly jednat i organizace a sinatraa si nyní prochází důkladným vyšetřováním. Riot a Sentinels jej tak suspendovali ze soutěžení po dobu celého vyšetřování, tudíž si sinatraa ani nezahrál v důležitém VALORANT turnaji VCT NA Masters One. Podobně k situaci přistoupil i Blizzard, který hráčům oznámil, že mají nárok na vrácení peněz za pořízený Wonův skin, jež obdržel jakožto MVP sezóny v roce 2019. Kromě své vlastní verze sinatraa veřejnosti oznámil, že hodlá se všemi plně spolupracovat ve vyšetřování.