Přejít k hlavnímu obsahu

Valorant zabrání cheaterům spustit hru ze svého počítače

26. 3. 2020 | 08:00 VALORANT
Valorant vyjde rovnou s vlastním anti-cheat systémem Vanguard, který má v plánu tvrdě trestat všechny podvodníky. Jednotlivé tresty nám Riot dosud neodhalil, ale cheaterům by měl být údajně dočasně odepřen přístup do hry z jejich počítače.
Valorant Vanguard
Valorant Vanguard

S odhalením taktické střílečky Valorant se mimo jiné objevily diskuze kolem anti-cheatu, což je v současnosti ožehavé téma. U FPS her je tak tomu dvojnásob, zvláště když vezmete v úvahu, s jakým negativní ohlasem se musí potýkat Valve se svým VAC systémem. Valorant však údajně vyjde rovnou s vlastním anti-cheat systémem, který bude sledovat hráčské aktivity během her a zároveň rovnou banovat podezřelé hráče.

Valorant will temporarily ban cheaters computers from running the game from r/VALORANT

Víme tedy, že se celý systém bude jmenovat Vanguard a pravděpodobně bude fungovat na podobné AI automatické bázi jako Overwatch z CS:GO. Konkrétní tresty nejsou sice ještě definovány, avšak vývojáři by rádi zajistili, aby efekt platil pro celý počítač, což by potenciálnímu viníkovi neumožnilo vytvořit nový účet a dále pokračovat v nepleše.

Anti-cheat by měl provádět úplně všechny akce, a to už od vyšetřování až po konečné rozhodnutí zda dotyčného trvale zabanovat či nikoliv. Nejčastější cheaty, které se objevují v FPS hrách, jako wallhack či aimbot, jsou již zadány v systému, který je bude mít v hledáčku už od samého začátku. Podezřelým hráčům by měl pak systém prozkoumat různé aktivity, jako je frekvence headshotů a schopnost předpovídat, co se děje mimo jejich pole vidění.

Každý hráč, který bude usvědčen z podvádění či používání hacků, se setká s přísným verdiktem. Jak jsme již zmínili, přesné tresty nám bude muset Riot ještě odhalit, ale je zajímavé, že kromě banování za cheaty, bude provinilým hráčům dočasně zakázán přístup do hry z jejich počítače. Vypadá to, že i zde Riot myslí dopředu a je připraven se vypořádat se všemi podvodníky, aby tak zajistili nerušený a férový běh hry.