Přejít k hlavnímu obsahu

Vikingekrig znovu vkládá důvěru v neprověřený talent. Bude tentokrát tato akademie úspěšnější?

15. 10. 2020 | 11:22 League of Legends
Z Vikingekrig Esports se pomalu stává stálice na League of Legends scéně a svou sestavu vyšle i do přicházející ligy Hitpoint Winter. Do soutěže ale nevstoupí hlavní sestava, nýbrž academy tým, který ovládl letní druhou Masters ligu.
Hitpoint Winter Vikingekrig
Hitpoint Winter Vikingekrig

Vikingekrig dostali pozvánku do zimního splitu díky vítězství v druhé lize, v jejímž finále porazili v bitvě dvou akademií tým eSuby. Dalo by se říci, že šlo o jednu z nejvypjatějších sérií v historii CZSK, jelikož se vikingům povedlo dotáhnout reverse sweep a z 0:2 otočili na 3:2. 

Sestava Vikingekrig Esports pro Hitpoint Winter:

 Česká republika Hoang Quan "Welcom" Nguyen (Toplaner)
 Česká republika Alex "Sacrifice" Zach (Jungler)
 Slovensko Peter "Deepe" Gramata (Midlaner)
 Česká republika Jakub ''Koudys'' Koudela (AD Carry)
 Česká republika David "Sysak" Sýs (Support)

 Česká republika Adam "Drago" Tlustý (Sub / Top)
 Česká republika Dalibor "Dalijes" Vacek (Trenér)

Tým vede Dalijes, bývalý jungler týmů jako Flayn CZSK, BloodyDevils či Rift Rats. Vypadá to, že coby kouč dokázal sestavu opravdu markantně pozvednout a z hráčů, které na domácí scéně v podstatě nikdo neznal udělal prvoligový materiál. Do týmu se poměrně nedávno přidal toplaner Welcom, který se po splitu v baltské lize vrací na česko-slovenskou scénu a nahradil v základní sestavě Draga, který ale s týmem nadále zůstává jako náhradník.

Nejzkušenějším hráčem sestavy je pak jednoznačně Koudys, který s Vikingekrig drží už něco přes rok a byl důležitou součástí i v předchozí akademii. V minulosti ale oblékal dresy týmů jako Dark Tigers, eSuba či Iron Team Gaming, se kterým se dostal do finále úplně prvních Hitpoint Masters. Sacrifice, Sysak a Deepe jsou relativními nováčky na scéně a hodně očí bude směřovat zejména na midaře Deepeho, který dlouhodobě ukazuje vysokou individuální kvalitu a aktuálně se na individuálním žebříčku na EU West nachází na 3. pozici mezi všemi českými a slovenskými hráči. Před ním jsou už pouze Eren (Tricked Esports) a Neon (FC Schalke 04 Esports).

Po vítězství v druhé lize měl jungler týmu Sacrifice jasno:

Budeme trénovat, hrát kvalifikace a znovu trénovat. Jdeme do první ligy s tím, že tomu dáme všechno. Náš cíl je samozřejmě dostat se do EU Masters. I když to tenhle split nepůjde, prostě chceme být na vrcholu české scény, a pak samozřejmě stoupat ještě dál.

Sestava okolo Kyoshiho s Haklberym reprezentovala Vikingekrig v posledních Hitpoint Masters, kdy s junglerem Gornagalem dosáhla postupu do play-off a skončili na 5. až 6. místě. S novou posilou Bedim následně Vikingekrig odehráli i nedávné MSR, kde obsadil čtvrté místo. Nyní tuto soupisku nahrazuje academy tým a jde tedy o letošní druhé povýšení akademie do základní sestavy. K podobnému kroku se vikingové odhodlali i na začátku roku, kdy však sestava s Žakim, Emperorem či Bosseym tlak nejvyšší soutěže nezvládla a v lize ze čtrnácti utkání vyhrál jen jediné.