Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální fotbalisté Dukly Praha vyzvou esportové hráče

22. 3. 2021 | 18:51 EA SPORTS FC 24
Dnes večer se profesionální fotbalisté FK Dukla Praha střetnou s esport hráči tohoto pražského klubu a změří své síly ve hře FIFA 21. Odehraje se celkem šest zápasů z nichž bude jasné, jestli by se profesionální fotbalisté alespoň z části v online prostředí uchytili. Celou akci můžete sledovat od 19:30 na hlavním youtube kanále FK Dukla Praha.
Turnaj Dukla Praha
Turnaj Dukla Praha
Zdroj: Gunrunners

Fotbalisté FK Dukly Praha jsou v momentální době v karanténě kvůli nákaze koronaviru, to jim ale ani z daleko nebrání v trénování fotbalu. Našli si totiž způsob, jak trénovat alespoň virtuálně. Ve spolupráci s organizací Gunrunners. AOC se Dukla rozhodla uspořádat virtuální přátelský zápas ve FIFA 21, ve kterém se proti sobě postaví profesionální fotbalisté a esport hráči tohoto pražského fotbalového týmu. Tento nápad se rozhodně jeví jako přívětivý a velké plus pro kluky v karanténě, která jim uteče o poznání rychleji.

Čest "áčkového" profesionálního týmu bude hájit trojice hráčů Marek Fábry, Vojtěch Mentberger a Daniel Fišl. Každý z nich vyzve na souboj nejdříve Lukáše "Ballumi10" Balouna a poté Leoše "Efik55" Effenbergera. Bude se více dařit fifařům, nebo se naopak ukáže, že ani skuteční fotbalisté by se neztratili v soubojích v online prostředí? Sledovat tento turnaj bude jistě zajímavá podívaná, protože vidět profesionální sportovní hvězdy hrát hry, to se jen tak nevidí. My klukům držíme palce a doufáme, že si obě strany zápas plně užijí. 

"Bude to pro mě zpestření karantény. Jsem zvědavý na výsledek," směje se Marek Fábry. "Zajímavá zkušenost a porovnání," shodují se Fišl s Mentbergerem. "Doufám, že moc nepropadnu," dodává druhý z nich. Podobně to vidí i Ballumi10 a Efik55: "Těšíme se, je to skvělý nápad na pondělní večer, uvidíme, jak to klukům půjde, ale rozhodně se je nechystáme šetřit," hlásí dvojice fifařů, která díky spolupráci s Gunnrunners.AOC s Duklou válčí v barvách druholigového klubu již od loňského listopadu. Můžeme se tak těšit na večer plný těch nejlepších výkonů, které kluci předvedou. Celkem se tedy dnes večer odehraje šest zápasů a sledovat je můžete od 19:30 na youtube kanále FK Dukla Praha.