Přejít k hlavnímu obsahu

Vítěz CZ/SK kvalifikace na V4 našel své zázemí, fredi a spol. se obléknou do barev E-RIVALS

10. 9. 2019 | 12:04 Counter-Strike 2
Je to teprve pár dní zpátky, co fredi na své fanpage vyhlásil zájem o krátkodobou spolupráci s některou organizací. Ozvalo se jich nakonec více a vítěz nakonec může být celkem překvapivý. V Budapešti totiž nastoupí vítěz CZ/SK kvalifikace pod názvem E-Rivals, který na CS:GO scéně nepatří mezi příliš zavedené pojmy.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival

Karel 'fredi' Královec se po rozpadu mistrovské sestavy Gunrunners opět pohyboval spíše na zahraniční scéně, kde se snažil prosadit. Díky tomu nabral nové kontakty, které nyní mohl zúročit. Lokální kvalifikace na druhý ročník V4 Future Sports Festivalu totiž podobně jako v loňském roce nabízela možnost využití až dvou hráčů mimo Českou a Slovenskou republiku. Takových týmů do uzavřené fáze postoupila celá řada a nakonec na ně nestačily ani přední domácí týmy, ze kterých jmenujme třeba Dark Tigers, kteří v kvalifikaci uspěli před rokem.

Do svých řad si fredi vybral Jana 'BLUEE' Škalouda, který se po úspěšných působeních před nějakým časem odmlčel a návrat na turnajovou scénu přišel až nyní. Třetím do party byl původně David 'zerdic' Žeravík, jejich někdejší spoluhráč, se kterým tým postoupil z otevřené kvalifikace. Ten však CS:GO nehrál takřka vůbec a místo do něj tedy do bojů o postup nastoupil velezkušený Patrik 'Dev7l' Stuchlík. Tohle české trio pak doplnil finský FPL hráč Juho 'juho' Lampinen a aktuálně nikde neusazený irský střelec Conor 'conoR' McCool.

Pod názvem EZ4ME tohle seskupení porazilo v BO1 zápasech u mad? cuz im not s D0cCem a Lobanjicou a také kompletní sestavu Trust.Universe. Ve finále Winners Bracketu se již přešlo na BO3 sérii, kde se proti fredimu a spol. postavila mezinárodní pětice :thinking: v čele s CaNNiEm. EZ4ME třímapovou bitvu zvládli, totéž ale platí o :thinking: ve finále Losers Bracketu a v grandfinále o přímý postup tak přišel rematch. Ani tady CaNNiEho parta nedokázala získat více než jednu mapu a po výhře 3:1 tak do Budapešti postupuje právě tým EZ4ME.

Ačkoliv je výlet na turnaj takového kalibru plně proplacený, tak si kluci samozřejmě nemohli nechat ujít příležitost reprezentovat některou z domácích organizací. Výběr nakonec netrval tak dlouho a více než týden před akcí je hotovo. Fredi a spol. si plácli s organizací E-RIVALS, která letos nebyla takřka nikde vidět a potenciální souboje proti mousesports, MIBR nebo Ninjas in Pyjamas by mohly být tím pravým ořechovým.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.