Přejít k hlavnímu obsahu

CZC.eSuba otočila sérii proti Dark Tigers a v semifinále vyzve SINNERS Esports

20. 11. 2020 | 22:10 Counter-Strike 2
Třetím duelem pátečního dne byl souboj CZC.eSuba a Dark Tigers. Modrá krev měla bilanci pěti prohraných map v řadě proti tygrům, což chtěli nyní odvrátit. Série odstartovala Infernem, kde se jim to ještě nepodařilo, ale na Vertigu už to byla jiná paráda, jinými slovy demolice. Rozhodující Nuke byl sice v první polovině vyrovnanější, ale poté se ukázala skutečná síla, která se v eSubě skrývá.
CZC.eSuba vs. Dark Tigers
CZC.eSuba vs. Dark Tigers

Inferno bylo volbou týmu Dark Tigers, nicméně jako první v zápase zemřel WEAMO, který umožnil eSubě zaútočit na oslabené Áčko. S nakoupenými slabšími zbraněmi někteří hráči eSuby vydrželi i několik kol, to jim to vystačilo i proti prvnímu nákupu, když skákající NIO posekal tři soupeře. První bod získali tygři v kole pátém, kdy povedenou agresí eSubu oslabili a následně nalákali do nachystané obrany B site. Právě po tomhle kole se DTG chytili a povedenou sérií se dokonce dostali do dvoubodového vedení. Některá kola byla velmi těsná, čemuž slušelo konečné skóre první strany 8:7 pro Dark Tigers.

CZC.eSubě se i přes brzkou ztrátu hráče podařilo otočit druhé pistolky, hráči ale neměli kleště na zneškodnění bomby. Dark Tigers si připsali i bod desátý, ale poté pro sebe urvala dvě kola naopak eSuba, když předvedla lepší koordinaci. Následně však nevyhodnotili její hráči ideálně situaci a omylem si dali i teamkill, na což Dark Tigers navázali úspěšným retakem. CZC.eSuba především díky Levimu ještě jednou snížila na rozdíl dvou bodů, ale podobnou strategií byl stejný hráč následně překvapen. Poslední tři kola pak byla sekvencí neskutečných momentů Dark Tigers – stylový clutch předvedli Lastík a manguss, mezí čímž MAXX vyčistil Áčko čtyřmi killy.

Vertigo byla ale úplně jiná pohádka. O CZC.eSubu panovaly obavy, aby se na stejné mapě neopakoval příběh ze zápasu proti Eclot Gaming, kdy jako zdrcení z první mapy nepředvedli svůj optimální výkon. Tygři sice otevřeli mapu třemi killy v povedeném crossfiru, Levi to ale otočil čtyřmi neskutečnými zářezy a mašina se nastartovala. Dark Tigers tempo eSuby absolutně nestíhali a většina kol byla bez přehánění naprosto jednoznačná. Jediné body DTG vybojovali v šestém a čtrnáctém kole, kde jejich obrana vypadala solidně, ale jakákoliv adaptace na útoky soupeře se jim nedařila. K údernosti eSuby si přičtěte ještě dva zvládnuté clutche a konečný výsledek 16:2 vás nepřekvapí. Ve stejném gardu se totiž nesla i jediná tři kola po změně stran, kdy už to eSuba jen doklepla.

O změnu se ale na rozhodující mapě Nuke chtěl postarat manguss, který sprškou killů ubránil A site, ačkoliv zyored se málem nechal v poslední sekundě při 1v1 zabít. Dark Tigers vyhráli proti eku, ale následně začala vládnout opět eSuba, ačkoliv musela začít za T stranu. Různými typy útoků se jí podařilo zapsat čtyři body v řadě, následně ale se bez entry fragu zastavili. Po výměně kol však jedno povedené od eSuby znamenalo sražení ekonomiky soupeře a vedení 6:4. Ve zbytku strany to byl opět manguss, který naháněl největší strach, zatímco v řadách CZC.eSuby byl rozjetý blogg1s, který se v podobném rozpoložení vyžívá. Závěr strany sice tygři získali na svoji stranu, ale proti kalibru typu eSuby si asi představovali lepší skóre než 8:7, aby mohli pomýšlet na výhru.

eSuba totiž vší silou toužila po tom, aby ukončila neúspěšnou sérii proher proti Dark Tigers. Destrukce za defenzivní stranu započala hned v prvním kole, a i následně dokázali být benq1ho svěřenci ve většině případů o krok napřed. Ve výtečném světle se vedle blogg1se ukázal i Levi, který svůj čistý aim předvedl ve dvacátém kole na B site. DTG hledali příležitosti, jak se chytit, ale žádné nepřicházely, stejně jako žádná pauza. Závěrečná kola už jen prohlubovala zmar Dark Tigers, kteří se po nezískání jediného bodu za T stranu loučí s turnajem.

CZC.eSuba vs. Dark Tigers
Štítky: MČR, eSuba, Dark Tigers
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.