Přejít k hlavnímu obsahu

Eclot Gaming bojovali s Dark Tigers na ostří nože a sérii museli otáčet po prohraném picku

18. 11. 2020 | 19:52 Counter-Strike 2
Druhým úvodním zápasem skupiny A na Vodafone MČR 2020 byl duel Dark Tigers vs. Eclot Gaming. Ze dvou papírově vyrovnaných soupeřů byli o něco více papírově favorizováni Eclot Gaming, ale tygři se do svého soka zakousli se vší vervou. ECLOT ale sérii nakonec otočit dokázali a v boji o postup do semifinále vyzvou CZC.eSubu.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO

První mapou celé BO3 série bylo Inferno, které si zvolili Eclot Gaming, takže Dark Tigers začali za CT stranu. ECLOT ale lépe vyšel úvod, když nejprve vyhráli 2v1 afterplant proti pistolkám a následně odvrátili také force soupeře. První bod pro DTG získal MAXX, který ve čtvrtém kole parádně udržel Béčko, soupeř ale na oplátku přidal další dva body. Dark Tigers ale následně začali lépe vycházet mírné agrese a současně obrany proti výběhům soupeře. Nejlépe se prezentoval sniper tygrů WEAMO, který byl na A site opravdovou hrozbou. Parádně se ale ukázal také manguss, který svým parádním holdem a následně přečteným 1v1 clutchem poslal DTG poprvé do vedení. Konečný stav první strany byl 8:7 pro Dark Tigers, takže zápas byl ještě hodně otevřený.

Druhá polovina ale tohle rychle změnila. Tygři v pistolkách rychle dobyli A a následně zvládli 2v3 afterplant, na což navázali v pomalejším kole pro změnu v 3v4 po položení bomby. Totéž se opakovalo i v kole devatenáctém, což byl největší rozdíl mezi oběma týmy, že ECLOT se dařily dohrávky kol hůře. Dark Tigers ale při jednom z následných útoku udělali chybu, když nedostatečně přečetli soupeřovo rozestavení, a i následně ztráceli body většinou jen tehdy, když udělali chybu. Ze hry měli totiž o poznání více, protože pochybení zase tolik nedělali. Za stavu 12:10 opět zvládli dvě důležité dohrávky kol, což Eclot Gaming poslalo do eka a bylo jasné, že uvidíme minimálně prodloužení. DTG ale opět předvedli svatou trpělivost a po zvládnuté 4v4 situaci vyhráli 16:10.

Na první mapě se nejméně dařilo MoriiSkovi, ale na Dustu 2 byl jako vyměněný. Celkově byla druhá mapa naprosto obrácená, protože tentokrát se úvod vydařil podstatně lépe Dark Tigers. Z prvních šesti kol byli ECLOT nejblíže k výhře ve čtvrtém, kde si DTG dlouho nebyli schopni nic dobýt, ale nakonec po plantu 3 sekundy před koncem časomíry položit zvládli a kolo vyhráli. První bod získali Eclot Gaming díky noobiqovi a jeho longu s AWP, čímž vyvrátil Strikerovi jeho analýzu, že ECLOT na Dustu AWP nehrají. Právě odstřelovací puška v jeho rukou byla klíčová, protože naopak WEAMO s ním tentokrát nebyl příliš vidět. Tento hráč sice parádními dvěma entry killy na midu uzavřel první stranu, ale výhra strany 8:7 byla po vysokém vedení 6:0 pro Dark Tigers zklamáním.

Eclot Gaming už naopak byli při chuti a ve druhé polovině druhé mapy to teda byla jízda. V pistolkách ztratili po rychlém útoku na schody jediného hráče, proti eku pro změnu našli prázdný B site. Ve dvou dalších kolech prošli pro změnu longem, kdy se jim dařilo různě odchytávat hráče a dávat důležité entry fragy. Poté se ECLOT začali soustředit opět na B, kde splitem získali další dva body a ziskem sedmi kol v řadě už byli blízko získání map picku soupeře a tím i srovnání celé série. Dark Tigers ale zvládli svůj neúplný buy, když WEAMO sympaticky (po vzoru K1-FiDy) vytáhl mid a zavelel ke comebacku. Tygři následně začali opakovaně získávat důležité první killy při výběhu soupeře, ve 28. kole se ale následně vše zlomilo. Eclot Gaming po delším čase vyčistili mid a srovnali sérii.


Rozhodující mapou bylo Vertigo, které v posledních týdnech na oficiálních zápasech ani jeden tým příliš nehrál. Lépe však začal výběr Dark Tigers, ze kterého to pálilo především Lastíkovi. V jednu chvíli svítilo v tabulce jeho skóre 17:3 a zdálo by se být jasno. Ani do třetice ale vedení v úvodu nic neznamenalo, protože za stavu 0:4 vyhráli Eclot Gaming důležité kolo po parádním kolotoči, posléze dvakrát šťastně přežili s nízkými počty životů a najednou byl stav zvrácen na 6:5 v jejich prospěch. DTG ale opět dokázali zabetonovat všechny strany mapy a opět získali vedení. To navýšil manguss parádním 1v1 defusem, kdy mu jej soupeř nevěřil, ale ECLOT v posledním kole korigovali stav díky rychlému A pushi a také do třetice skončila první polovina skórem 8:7.

Po změně stran Dark Tigers na nic nečekali a během prvních 15 sekund pistolového kola vymazali oba hráče na B site. Ve druhém případě pro změnu zpomalili a nenechali se zaskočit force buyem. Brzy ale začali úřadovat hráči Eclot Gaming, protože DTG v mnoha případech útočili na poslední chvíli. To například MoriiSko dokázal ztrestat zabitím plantera pár sekund před koncem časomíry. Vedle úspěšných holdů  se dvakrát ukázal ZEDc, když s povedenou agresí získal svému týmu dvojnásobnou výhodu. Zlomové kolo bylo za stavu 12:11, kdy noobiq šikovně vysypal několik soupeřů přes smoke, a i když DTG ještě jedno kolo vyhráli, tak na více už se posléze nezmohli. Vypadali totiž rozhození, dali si knife dozad a nedařilo se jim ani správně refragovat.

Dark Tigers vs. Eclot Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.