Přejít k hlavnímu obsahu

CZC.eSuba otevřela Vodafone MČR 2020 vítězně, proti eEriness MARVO se ale zapotila

18. 11. 2020 | 14:56 Counter-Strike 2
První den letošních bojů o český titul nabízí tři zápasy, které ve středu odpálí skupinovou fázi. Proti sobě se postavil favorit skupina A v podobě CZC.eSuby, proti níž se postavil největší outsider turnaje eEriness MARVO. Napínavá byla především první mapa, kde rozhodovalo každé jedno kolo. Modrá krev nakonec ale povinnost splnila na dvou mapách a zahraje si o výhru skupiny.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Celé MČR odstartovala mapa Mirage, tedy volba týmu eEriness MARVO. Analytici se shodli, že pro úspěch v sérii tuhle mapu potřebují eEriness zvládnout, a podle toho do zápasu nastoupili. Pistolky díky destyho 3 killům a defuse ve smoku zvládli, ale CZC.eSuba hned kontrovala rychlým A pushem s nakoupenými Galily. eEriness ale chtěli co nejlépe využít silnější stranu, což po vyhraných Deaglech dotáhli až k vedení 5:2. Následně však se slabším nákupem uspěla pro změnu eSuba a stav první mapy srovnala. Následně už se kola střídala jedno po druhém, kdy eEriness využívali především informací, které získal stinx pushem v různých částech mapy. CT stranu nakonec eEriness MARVO dotáhli do vítězného konce, když zvládli poslední dvě těžká kola.

Favorit zápasu ale nechtěl ponechávat nic náhodě a v pistolkách opět srovnal, když Levi zabil dva soupeře v situaci 2v3. eEriness měli zajímavé nápady, jako například nade stack na blogg1se v connectoru, ale kromě zvládnutého 1v1 clutche v podání Valencia se 4 životy měla více ze hry CZC.eSuba. Za stavu 12:9 se však outsider nevzdával a po krásném 3k od stinxe a nepovedené agresi v podání blogg1se se při dvou savech AWP v rukou luka dokonce srovnalo na 12:12. Po netypicky zpomalené hře se eEriness dostali do vedení, a posléze dokonce dvojnásobného. eSuba se ale v nejdůležitější chvíli dokázala probrat a následné čtyři útoky soupeře odvrátit. Celou mapu ukončil parádní nade stack v B baráku, kde eSuba kompletně zastavila hráče eEriness MARVO.

Druhou mapu úvodního zápasu bylo Vertigo, výběr týmu CZC.eSuba. Benq1ho svěřenci sice nezvládli pistolky ani prvotní eko, následně ale uspěli dvakrát v retake situaci a převzali otěže Vertiga. Někdo z hráčů eSuby hrál pravidelně agresivně, ale i když se to ne vždy setkalo s úspěchem, tak eEriness to nedokázali přetavit v žádné vyhrané kolo. Nedařilo se jim pushe soupeře trestat, ale ani při vlastní snaze refragovat. Jednou se Valencio dostal do 1v1 clutche, ale ani ten nevyhrál a nenakopl tak svůj celek. Parádně sehranou CT stranu eSuby uzavřel fenomenálními 4 killy Levi, což byla nejlepší individuální akce celé série. Ve druhých pistolkách sice eEriness vykřesali zvládnutým 5v5 afterplantem naději, tu však následným forcem CZC.eSuba opět uhasila a zápas nezachránil ani stinxův Negev. Jak analytici zmiňovali, tak eEriness MARVO mají Vertigo podstatně slabší a byl to spíše takový pokus, možná podcenění. eSuba se sice na Mirage rozjížděla, ale postupuje zcela zaslouženě.

CZC.eSuba vs. eEriness MARVO

Oba týmy budou nyní vyčkávat na výsledek zápasu Dark Tigers vs. Eclot Gaming, proti jehož vítězi si CZC.eSuba zahraje ve čtvrtek od 17:00 o výhru skupiny A. eEriness MARVO si kvůli prohře ve čtvrtek dají pauzu a o přežití budou bojovat v pátek, kdy jejich zápas proti poraženému z duelu DTG vs. ECT celý program započne.

Štítky: MČR, eSuba, eEriness
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.