Přejít k hlavnímu obsahu

To byl zápas na závěr skupin! Entropiq doplňují semifinále a Sampi.Tipsport na MČR končí

21. 11. 2020 | 02:26 Counter-Strike 2
Páteční den byl na Vodafone MČR 2020 opravdu dlouhý, a aby toho nebylo málo, tak závěrečný zápas byl i po rychlé první mapě nervózní do posledního kola. Entropiq sice v sérii vedli, ale Sampi.Tipsport bojovali do krve. Druhou mapu uhráli ve 30. kole a do stejného čísla se dostala i mapa třetí, která ale vyšla Entropiq. Semifinálové složení tak máme kompletní, začínáme v 16:00.
Sampi.Tipsport vs. Entropiq
Sampi.Tipsport vs. Entropiq

Třetí zápas Entropiq znamenal třetí volbu mapy Dust 2, na kterém si neskutečně věří. Lépe na něj ale vykročil Dytor, když hned v úvodu nasázel tři killy. Druhé kolo Sampi.Tipsport také zvládli, ale tím jejich jízda víceméně skončila. CapseN zariskoval s nákupem AWP bez vesty, ale to potřeba nebylo, protože Entropiq nastolili vysoké tempo a chodili především na schody – v kombinaci s tím, že šikovně naznačovali dobývání longu, s čímž si Sampi vůbec nevěděli rady, jelikož A site byl častokrát čistý. Jediné dva body za první stranu dali Sampi.Tipsport v 10. a 11. kole, kdy se scoutem zazářil Fraged a hned na to se Sampi konečně podařilo udržet long.

Po změně stran se ale pokračovalo v tom, co Entropiq načali. Nejvíce to padalo in-game leaderovi leckrovi, což se potvrdilo v pistolkách strany druhé. Leckr s USP ustřílel na B tři soupeře a spoluhráči už situaci jen dohráli. Po slabém nákupu následně Sampi nakoupili a zkusili projít schody, Entropiq však pokračovali ve své fazóně a zvládli retake. Přehazovaná pokračovala ze strany na stranu, ale co se nestalo – Entropiq zase jednou stačily pouze Deagly, když sám AJTT zabil čtyři hráče. Právě on předváděl celý zápas mnohdy neuvěřitelné čtení hry.

Po prohře 6:16 se museli Sampi.Tipsport dát dohromady, aby byli schopni otočit sérii. Šlo se totiž na jejich mapu, kterou však nezačali za T stranu šťastně. Ještě smutnější ale bylo kolo druhé, když po entry killech od beryho dokázali Entropiq uhrát situaci 3 proti 5. Sampi se však po Dustu vzchopili a následné situace začali zvládat daleko lépe než na mapě první. V osmém kole byl zajímavý beryho push midu, kdy jen držel W a MAC-10 mu stačil i proti AWP. Sampi.Tipsport dokázali bránit také pokusy o agresi v podání Entropiq, nicméně strana skončila dvěma vyhranými koly týmu se zeleným logem, ačkoliv Dytor se o clutch snažil hodně zajímavě.

Sampi.Tipsport vedli 9:6, ale dlouho to po změně stran neplatilo. Entropiq totiž za útok pokračovali v tom, co prováděli na Dustu 2. Rychlé výběhy byly účinné na Áčku a stav byl srovnán. Sampi ale individuálně v tomhle případně nezaostávali a dokázali si vyhranými duely získávat výhody. Po úvodních dvou prohrách dokonce vyhráli pět bodů v řadě, když zvládli několik vyrovnaných kol. Po taktické pauze ale Entropiq zařadili ještě vyšší rychlostní stupeň. Po rychlých útocích znovu na A vyhráli i těžkou 2v4 situaci, protože celá koncovka byla pouze o precizních dohrávkách kol a menším či větším počtu chyb. Jednu 4v2 sice Sampi.Tipsport prohráli, a i když za stavu 14:14 byli blízko prohře ve dvou dalších 4v2 situacích, tak Kinzo a bery poslali sérii do třetí mapy.

Vstup do závěrečné mapy dne vyšel lépe Sampi.Tipsport, nicméně Entropiq hned ve druhém kole trefili naprosto vše Sampi následně nedohráli 2v2 dle svých představ, ale následně začali sbírat body. Klíčovým hráčem Entropiq byl capseN, který se po mapě pohyboval parádně a jeho killy byly mnohdy ty důležité. Na své konto si dokonce připsal ace, kde žádný z killů nebyl z kategorie jednoduchých! Kola se následně vyměňovala ze strany na stranu, kdy samozřejmě nemohla chybět ani kola, kdy slabší nákup ve správné strategii byl nad zlato. Jedno z důležitých kol bylo například to třinácté, kdy daxen uhrál clutchovou situaci s pouhými dvěma životy.

Entropiq opět s ničím neotáleli a v pistolkách zavelel leckr starý dobrý rush B, který nezastavil ani bery se třemi killy. Ve vzduchu se začala stupňovat nervozita i únava, protože v některých pozicích to vypadalo, že hráč mírně zaspal. Entropiq si po čtyřech bodech v řadě začali budovat ekonomiku, ale zvládnutým 21. kolem se Sampi.Tipsport udrželi ve hře. Klíčový tam byl především duel bery vs. leckr, který první jmenovaný na hřbitově zvládl. Každé kolo mělo své momenty a Entropiq se dařily jak stylové výběhy, tak například 3v5 situace, když Fraged nestihl defuse. Ve hře ale Sampi udržel Dytor, protože za stavu 10:14 jako osamělý bojovník posekal na B site hned čtyři hráče najednou. Entropiq ale přidali patnáctý bod a měli tři šance ukončit zápasu. Tu první zmařil třemi killy s Deaglem bery, ten druhý bylo čisté eko. Jak řekl leckr v pozápasovém rozhovoru, tak Entropiq se s neúplným nákupem rozhodli jít "coin flip" v podobě rychlého útoku na Áčko – a ten byl bohužel pro Sampi úspěšný. Ani poražení se ale nemají za co stydět, protože potvrdili predispozice kvality týmů ve skupině smrti.

Sampi.Tipsport vs. Entropiq
Štítky: MČR, Sampi, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.