Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq na obou mapách trápili největšího favorita na český titul, SINNERS ale vyhrávají 2:0

18. 11. 2020 | 23:08 Counter-Strike 2
Nejočekávanějším duelem prvního dne Vodafone MČR 2020 v CS:GO byl úvodní souboj skupiny B, kde SINNERS Esports vyzvali Entropiq. Byl to sice souboj týmů z prvního a čtvrtého koše, ani náhodou to ale nebyl souboj nejlepšího s nejhorším týmem. Oba celky nabídly nejlepší hru prvního dne, radostnější jsou ale SINNERS, kteří zvládli obě koncovky na výbornou.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Slova analytiků byla před zápasem jasná – pokud chtějí Entropiq tuto BO3 vyhrát, budou potřebovat zvládnout Dust 2. SINNERS Esports jej ještě před nějakým časem v podstatě nehráli, ale ještě méně mají v současnosti rádi Train. Vybrat si ale mohli CT stranu a úvod se jim povedl, když ubránili útok na B i následné druhé kolo. Entropiq ale s pořádnými zbraněmi začali po mapě lítat a všude byli rychleji, než je favorizovanější tým čekal. Čtyřmi koly po sobě dali leckr a spol. najevo, že to soupeři udělají složité. SINNERS si ale dali brzkou taktickou pauzu a hned si začali více pomáhat, což doplňoval SHOCK neskutečnými akcemi. V jednu chvíli měl dokonce skóre 15:4, ačkoliv jeho tým prohrával 3:5. Vzájemná pomoc na jednotlivých stranách mapy hrála prim i ve zbylých kolech první poloviny, kterou hříšnici vyhráli 9:6. SHOCK mimochodem první stranu zakončil se skóre 21:7.

Kromě jednoznačné hvězdy první mapy byl velký rozdíl také v AWP hráčích, protože na Dustu 2 je špičkový sniper potřeba a capseNovi se nedařilo do zápasu dostat. Týmově se ale Entropiq nevedlo vůbec špatně a díky společné práci vyhráli prvních pět kol a ujali se vedení. Následně capseN smolně neubránil Áčko, HONESovy hlavy s Deaglem také nestačily a SINNERS Esports si vedení opět převzali. Entropiq ještě jednou srovnali na 12:12, ale to už bylo naposledy. SINNERS parádně zahráli afterplant na A site a důležité bylo i 26. kolo, kdy proti slabému nákupu narazili na stack longu, odkud ale včas utekli, než se stala pohroma. Rozhodující ránu první mapy SINNERS uštědřili za stavu 14:13, když NEOFRAG disponoval jedinou zbraní a s distrakcí spoluhráčů kolo na svých bedrech utáhl. CaNNiEho wallbang capseNovi na závěr první mapy už jen byl hřebíčkem do rakve.


Jak první mapa skončila, tak ta druhá začala – také na mapě Inferno totiž oba celky nabídly tuhou řežbu. Lépe ale úvod vyšel SINNERS Esports, když se jim vydařil úvodní útok na B a vyhráli i dvě další kola. První zářez na konto Entropiq zajistil capseN, který na vlastních bedrech udržel Béčko a postupně vystřílel čtyři hráče soupeře. K němu se následně přidali i další hráči a Entropiq čtyřmi koly v řadě otočili stav. SINNERS se ale umí adaptovat výborně a zrychlením tempa se opět dostali do vedení. Nutno ale dodat, že v některých kolech měli trochu štěstí, protože riskovali náběh do možného full stacku. Během zbytku první poloviny ale v jejich podání přišly i chyby, více než dvě další kola ale Entropiq nezískali. I podruhé tak první polovina skončila poměrem 9:6.

Jak beastik po zápase ocenil, Entropiq se ukázali být na Infernu hodně dobře připravení, což se ukázalo i na začátku druhé strany. SINNERS díky okamžitým informacím dokázali sice včas odchytit soupeře v pistolkách, následně ale Entropiq zvládli force, když si SINNERS nepodchytili zneškodnění bomby. Ponechali si sice dvě zbraně, ale Entropiq byli po AJTTově následném průchodu na Áčko najednou na koni a dobře synchronizovanými útoky opakovaně zaskakovali soupeře. Potlačit se dokonce dařilo NEOFRAGa, nejlepšího hráče SINNERS na Infernu, díky čemuž se postupně dostali do vedení 13:10 a třetí mapa se začala blížit. Velká síla SINNERS Esports je však v tom, že se dokáží několikrát za zápas parádně adaptovat, což se ukázalo v plné kráse. Drobné změny, lepší tradování a také důležité openy skrze popflashe. Na lepší koordinaci už Entropiq recept nenašli a SINNERS po šesti vyhraných kolech v řadě zvítězili stejným poměrem jako na Dustu 2. Entropiq se ale po svých úctyhodných výkonech nemají za co stydět.

Tímto duelem se uzavřel první den Vodafone MČR 2020 v CS:GO. SINNERS Esports si, stejně jako CZC.eSuba a Eclot Gaming, zahrají ve čtvrtek o první místenky v semifinále, svého oponenta se však dozví až ve čtvrtečním programu, kdy se proti sobě v posledním duelu prvního kola postaví Sampi.Tipsport a ENTERPRISE esports. Zápas začne okolo 14:00, tak nezapomeňte vydechnout a těšíme se na vás opět v chatu či přímo na zoomu!

SINNERS vs. Entropiq
Štítky: MČR, SINNERS, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.