Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS i přes drobné zádrhely potvrdili proti Sampi.Tipsport svou sílu a jsou v semifinále

19. 11. 2020 | 23:36 Counter-Strike 2
Vrchol druhého hracího dne obstarali opět SINNERS, kteří po první výhře s Entropiq tentokrát nabídli velkou podívanou proti Sampi.Tipsport. Ani tentokrát druhý soupeř nedal favoritovi turnaje nic zadarmo a viděli jsme dvě napínavé mapy. Na konci obou byl ale vítěz stejný a ten nese jméno SINNERS Esports.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Veto určilo úvodní mapu Mirage, kterou si zvolili Sampi.Tipsport. Velkou jízdu odstartoval dvěma parádními hlavami SHOCK, na což málem kontroval Pechyn 1v4 clutchem. Jeho plant bomby znamenal, že Sampi mohli ve druhém kole nakoupit silný force a srovnat. Následně však získali dalších pět bodů v řadě, kdy řádil hlavně zmíněný Pechyn. Na straně Sampi byl nejdůležitějším hráčem, ale proti SINNERS Esports jednotlivec zápasy nevyhrává. Různé změny tempa a odlišné strategie však Sampi vycházely, a i když SINNERS nějaké to kolo vyhráli, tak se skoro na všechny neuvěřitelně nadřeli. Sampi.Tipsport ale i přesto za T stranu vyhráli 9:6.

Útočící strana je ale proslulá také u hříšníků, od prvních dvou kol to ale ještě neplatilo. SINNERS poté nicméně dokázali odchytit tři hráče na midu a na stejném místě o dvě kola později předvedl NEOFRAG parádní play, když na svých bedrech odlákal pozornost a ještě s sebou stáhl soupeře. Jak to pálilo Pechynovi, tak na straně favorita zápasu to byl právě NEOFRAG, nejlepší hráč domácí scény, který dělal Sampi.Tipsport největší potíže. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, ale počítadlo kol Sampi se zastavilo na počtu 13 – tak jako včera dvakrát u Entropiq. SINNERS rázem hráli v daleko větší pohodě a jakmile srovnali, tak už přestali dělat jakékoliv chyby.

Jako druhé bylo Vertigo, které mají SINNERS opravdu rádi. Pistolky ale díky 5v5 afterplantu zvládli lépe hráči Sampi.Tipsport, jenže následný útok SINNERS s force buyem byl úspěšný. Kola se sice přelévala ze strany na stranu, ale favorizovaný celek zařadil vyšší rychlostní stupeň a skóre najednou bylo 8:2. Fraged sice čtyřmi povedenými killy demonstroval svoji sílu, na což krátce na to navázal také bery, když s jedinou zbraní (AWP) získal na mapě parádní prostor. SINNERS Esports ale zvládli zbylé dva útoky a vyhráli první stranu 11:4.

Jestli něco Sampi vycházelo, tak to byly pistolky. Na Vertigu se jim podařily i druhé, což okořenil bery stylovým knife killem. Sampi se dokázali vypořádat i s dalšími třemi koly za útočnou stranu, než NEOFRAG a CaNNiE společnými silami zničili naděje soupeře v kole dvacátém. Defenzíva se dařila poladit i do následujících kol a hledat skuliny v obraně SINNERS bylo takřka nemožné. V předposledním kole se ještě vzepřeli, když bery a Kinzo zabili po dvou hráčích, ale závěrečný rychlý push už SINNERS zkrotili, a stali se druhým semifinalistou letošního MČR.

Druhý den turnaje je za námi. Dva první semifinalisté jsou známí, ale v pátek je potřeba určit i zbylé dva, protože Eclot Gaming i SINNERS Esports se nemohou dočkat, koho vyfasují. Páteční program odstartuje už po desáté dopolední hodině, úvodní duel pak začne v 11:00 – to abychom všechny 4 BO3 s poklidem stihli odehrát.

SINNERS vs. Sampi.Tipsport
Štítky: MČR, SINNERS, Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.