Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme experty, kteří vás budou provázet jubilejním ročníkem Vodafone MČR v CS:GO

26. 10. 2020 | 19:30 Counter-Strike 2
Nová éra Vodafone MČR v počítačových hrách letos slaví jubileum a na desátém ročníku nebude podeváté chybět ani nejnovější verze série Counter-Strike. V letošním roce vás poprvé v historii čeká pět celých dní bojů o český titul v CS:GO, tak si pojďme představit, koho z naší profesionální produkce uvidíte 18. až 22. listopadu před kamerou.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Každý přenos začíná analytickým studiem, které je složené z moderátora a analytiků. Jinak tomu nebude ani na vrcholné akci roku, pro kterou máme analytiky připravené tři – a ti se budou rotovat. Začněme moderátorem, kterým pro MČR bude Jiří 'Bananides' Johanides. Na řadě jiných turnajů jej vidíte spíše v roli komentátora, ani moderování mu ale není cizí a jistě se od něj můžete těšit na pohotový humor a ty nejvhodnější otázky k věci.

Důležitým parťákem mu na analyst desku bude Milan 'Striker' Švejda, redaktor portálu HLTV.org, který se může pyšnit tím, že v jakékoliv roli ještě ani jednou na MČR nechyběl! V roce 2011 začínal jako hráč, a co už se hraní aktivně nevěnuje, tak ani jednou na MČR nechyběl jako komentátor či expert ve studiu. Letos mu navíc připadne práce s elektronickou tužkou, díky které bude moci zúročit v praxi své jedinečné znalosti z mezinárodní scény.

Duo zbylých dvou analytiků také moc dobře znáte, má totiž leccos společného. David 'KAPARZO' Lacina a Roman 'blade' Pilný spolu kdysi hráli v jednom týmu, ale v dnešní době kombinují pravidelné streamování, analyzování právě s hraním. Ačkoliv je má dnešní scéna spojené především se streamováním, tak se oba nadále angažují na kompetitivní scéně a ve většině přenosů alespoň jednoho z nich potkáte. Tentokrát však oba i bok po boku.

MČR 2020 komentátoři

Pojďme přejít k těm, jejichž hlasy si během MČR užijete nejvíce, tedy komentátory. Těch jsme pro letošní ročník vybrali pět, takže je jasné, že se během pětidenních bojů protočí různé dvojice. Jako prvního si představíme jediného nováčka Tomáše 'sTORM' Svobodu. Toho až do letoška znali především fanoušci Rocket League, on se však rozhodl rozšířit své pole působnosti a na CS:GO scéně se neztrácí. Za sebou už má i komentování finále letního splitu Sazka eLEAGUE, takže se jako svěží vítr mezi komentátory rozhodně nebojí ani velkých zápasů.

Ostatní čtyři komentátoři letošního MČR jsou velkými stálicemi. Nejvíce speciální bude přítomnost Ivana 'Dev1' Lazarova, který toho během roku mnoho nekomentoval, takže o to větší chuť bude mít na tu největší akci u nás. Nejčastěji po jeho boku uslyšíte Damiena 'DeeThane' Danteho, protože tohle duo už má za sebou komentování několika mistrovských finálových zápasů. Ale jestli bude finále jejich i letos? To se zatím nechte překvapit.

Tým devíti expertů uzavírají námi nejčastěji využívaní komentátoři, Marek 'shadye' Hovanec a Ondřej 'Lelek' Kvarda. Oba letos budou součástí cast týmu v obou titulech, jejich hrou číslo jedna je ale CS:GO. V případě Shadyeho se opět můžete těšit na tradiční predikce či přeřeky, Lelek se například oproti Tipsport COOL lize vrátí k milovanému komentování a moderování přenechá Bananidesovi. Jestli je to správná volba, to necháme na vás.

Co říkáte na náš tým expertů, chybí vám tam někdo? Deváté Vodafone MČR v CS:GO bude poprvé v historii pětidenní, takže si ihned běžte do kalendářů zapsat termín 18. až 22. listopadu. Na našem Twitchi na vás čeká největší nálož CS:GO, jakou byste si kdy mohli vysnít. Středa až pátek budou patřit skupinové fázi, kde se vůbec poprvé budou hrát zápasy jeden po druhém a na streamu nepřijdete ani o jeden duel, sobota bude ve znamení semifinálových mačů a finálové bitvě se zápasem o třetí místo bude patřit neděle. Taky už se nemůžete dočkat?!

MČR merch
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.