Přejít k hlavnímu obsahu

Všechno, co potřebujete vědět o prvním mezinárodním turnaji roku 2021

2. 5. 2021 | 10:49 League of Legends
Mid-Season Invitational. Tak zní název prvního mezinárodního League of Legends klání tohoto roku, a je tak na čase udělat si takovou menší příručku, co nás všechno čeká. Kromě turnaje samotného máme také nově upravené odměny za sledování zápasů, což by mělo znamenat zvýšení popularity samotného MSI.
Po roční pauze se vrací MSI!
Po roční pauze se vrací MSI!
Zdroj: Riot Games

Po roční přestávce kvůli pandemii covid-19 se bude znovu konat MSI. Tentokrát na relativně neutrální půdě na Islandu, konkrétně v Reykjavíku. První zápasy začínají 6. května a turnaj vyvrcholí 23. května finálovým zápasem. Formát pro tento rok byl navíc speciálně upraven, a to tak, že už se nebude hrát play-in část, ale týmy jsou automaticky rozděleny do skupin podle kvality jejich regionu. 

Program a systém skupin je následovný. Skupina B a skupina C se odehrají stylem BO1 dvakrát každý s každým. Skupina A má jedinou výjimku vzhledem k tomu, že vietnamskému týmu GAM Esports nebylo umožněno dopravit se na turnaj kvůli restrikcím okolo koronaviru. Ze skupin postupují první dva týmy, které se utkají v další skupině všichni spolu systémem dvakrát každý s každým. Z této ultimátní skupiny postoupí první čtyři týmy přímo do semifinále, ve kterém se utkají o místo v samotném finále.

Skupiny MSI 2021
Skupiny MSI 2021
Foto: Riot Games

Pořadatelé se tento rok rozhodli udělat něco, co by mělo pomoct zvednout kvalitu turnaje – přidali jedno místo navíc na Světový šampionát pro region vítězného týmu MSI. Momentální systém rozdělení bodů pro jednotlivé regiony podle jejich úspěchu se tak o něco rozšíří a nabídne šanci navíc pro týmy, které chtějí dohnat čínskou LPL a korejské LCK v celkovém pořadí.

Globální hodnocení týmů, dokáže se Evropa a Amerika dotáhnout?
Globální hodnocení týmů, dokáže se Evropa a Amerika dotáhnout?
Zdroj: dotesports.com

Jenomže to ještě stále není vše ohledně změn. Ty se také dotknou fanoušků, kteří se budou dívat na zápasy MSI. Kromě tradičních misí ve hře, ve kterých bude možné získat modrou esenci, bednu s klíčem a nový emotikon, se rovněž rozrostly odměny za pouhé sledování. Pokud se budete dívat na zápasy přes stránky lolesports.com a přihlásíte se přes svůj Riot Games účet, tak máte možnost na zisk nových věcí.

Těmi budou nové ikony, emotikony a také se vrátí klasické zápasové odměny. V těch najdeme například slevy na oblečení týmů, další emotikony a ikonky, ale rovněž bude mít každý člověk možnost dostat denně takzvaný “Rare or Hyper-Rare drop”, ve kterém se budou nacházet bedny s klíči. Zároveň dostaneme speciální obsah k novému skinu Dobyvatel Jax, ve kterém by se měly nacházet úlomky šampiona a mnoho dalších věcí, které nebyly oznámeny.

Úkoly přímo z herního klientu
Odměny za sledování
Štítky: MSI 2021
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.