Přejít k hlavnímu obsahu

Vysokoškolský UniCup je zpět se svým třetím ročníkem

21. 9. 2020 | 16:04 Counter-Strike 2 League of Legends
Pro vysokoškoláky se blíží začátek dalšího zimního semestru a spolu s ním přichází také UniCup! Pro tuto slovenskou univerzitní esportovou ligu půjde již o třetí sezónu.
UniCup
UniCup

Během nového školního roku se odehrají celkem dvě sezóny. Během zimního semestru se bude soutěžit ve hrách Counter Strike: Global Offensive a League of Legends. Cílem tohoto projektu je vytvořit základ slovenského univerzitního esportu. V minulé sezóně se zapojilo 11 škol, na některých z nich jejich esportové spolky fungují dodnes. Uvidíme, kolik univerzit se rozhodne připojit v dalším akademickém roce. 

Aj v tretej sezóne UniCupu chceme priniesť študentom možnosť reprezentovať svoju univerzitu v ich obľúbených hrách. Pre hráčov sú prichystané nové ocenenia, súťaže a hlavne hodnotnejšie výhry,

uvedl hlavní organizátor ligy Adam Servatka.

Krom toho organizátoři nezapomněli také na fanoušky, kteří se budou moci zapojit do různých doprovodných aktivit. Pokud budou chtít zkusit své štěstí, můžou si také zasoutěžit. Chystá se také více streamů zápasů, ty budou vysílány přímo ze streamovacího studia. 

Zmíněná třetí sezóna poběží během celého zimního semestru, bude mít několik fází. V první fázi se proti sobě postaví týmy skupinovým systémem, prakticky tedy bude bojovat každý s každým. Nakonec postoupí dva nejlepší z každé skupiny do play-off, v němž si zabojují o postup do finále. 

UniCup

Finále se má konat ve dnech 20. a 21. února 2021 na herním festivalu UniCon ve slovenské Trnavě. Událost má být offline, pokud to okolnosti dovolí. V případě, že bude situace kolem koronaviru nadále vážná, počítá se s tím, že se finále odehraje online. Bojovat se bude o cenné výhry v hodnotě celkem 2500 €.

Co pro účast musíte udělat? Vlastně nic moc, stačí utvořit tým hráčů z jedné univerzity. Pokud se chcete zapojit a neznáte nikoho dalšího, kdo by se k vám přidal, nemusíte věšet hlavu. Registrovat se mohou i jednotlivci, jimž organizátoři se sestavením týmu pomohou. Registrace jsou otevřené od začátku září až do 1. října. Pro více informací sledujte facebokové stránky UniCupu.   

Štítky: UniCup