Přejít k hlavnímu obsahu

Vzniká mezi Entropiq a eSubou rivalita? Přinášíme vám ohlasy po prvním kole Tipsport COOL ligy

23. 3. 2021 | 10:09 Counter-Strike 2
Úvodní kolo 1. Tipsport COOL ligy je za námi a my jsme byli svědky čtyř výborných zápasů. Jen jeden ale došel do třetí mapy, body se dělily pouze v prvním utkání. Jak svůj úvodní výkon v lize hodnotí zástupci vítězných týmů?
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: Entropiq

Úvodní kolo vykopl duel mezi ENTERPRISE a Sampi.Tipsport. První jmenovaný tým dokázal vyhrát počátční mapu bez ztráty bodu, ale na Nuke ani na rozhodujícím Dustu nedokázali utkání dotáhnout do vítězného konce. „Inferno bola taková ranná facka, ale na Nuke sme si stopercentne verili, aj keď za stavu 16:10 som to pokazil, moseli sme ísť do eca a zápas zdramatizovali,“ komentoval průběh Richard "queztone" Strnátko. „Dust 2 je jedna z našich najsilnejších máp a išlo to vidieť, všetko nám vychádzalo. Po konci prvej mapy bolo ticho, ktoré prelomil noobiq a povedal: 'No chlapci, tak teraz je poďme vyhuntit,' a tak sa aj stalo,“ doplnil po zápase.

Jako druhé na úvod ligy následovalo utkání mezi týmy eSuba a Entropiq, které i přesto, že je teprve začátek sezóny, přerůstá v zajímavou rivalitu. „Myslím, že Dust jsme zahráli pěkně, eSuba nečekala, že do něj půjdeme. My jsme zase nečekali, že eSuba pickne Train, když jsme ho hráli minulý týden, ale pickli ho znova a znova dostali,“ rozpovídal se Michal "leckr" Kadlíček nejprve o map poolu. „Jsem rád, že jsme eSubu už podruhé porazili, když o nás tvrdili, že nejsme TOP 2, ale jsme overrated,“ utrousil následně ke svému soupeři. Poté leckr ještě doplnil, že v nejsilnější čtveřici bude kromě těchto dvou celků také dvojice z prvního utkání.

eSuba CS:GO tým
eSuba CS:GO tým
Zdroj: eSuba

Ve třetím utkání, kde se proti sobě postavili Dark Tigers a eEriness MARVO, jsme se žádného překvapení nedočkali. Pro své první body v sezóně si dokráčeli temní tygři, kteří budou chtít prolomit sérii pátých míst z loňského roku. „Na našej strane stálo šťastíčko, eEriness to tam nepadalo a aj vďaka tomu sme celkom jednoznačne vyhrali. Naša hra je veľa založená na default taktikách a čítanie hry, nabudúce chceme zapracovať práve na taktikách a pridať straty,“ okomentoval suverénní průběh Martin "MAXX" Smolár. „Veľmi nás prekvapil ich pick Vertiga, nečakali sme, že mu dajú prednosť pred Infernem a Mirage. Ale trénovali sme ju a boli sme na ňu ready,“ nenechali se tygři zaskočit. Podle slov kapitána jsou si ale stále vědomi taktických mezer své hry.

Start do soutěže zakončilo klání mezi ECLOT a DEFEATERS. I zde šlo vše podle předpokladů a do určité chvíle skoro až kopírovalo předchozí BO3 sérii. „Soupeřův pick Vertiga nás hodně překvapil, protože jsme ho chtěli původně picknout my. Je to mapa, která nám hodně sedí, takže to byl od nich takový dárek,“ hodnotil po zápase překvapivé veto Matěj "stinx" Štorek. Vše ale nebylo tak hladké. „Na konci Dustu jsme měli problém ukončit mapu, to se nám stává často, hlavně za CT, že se při takto těsném skóre zasekneme a snažíme se to hrát skoro až profesorsky, nakonec jsme začali hrát víc agresivně a vyšlo to,“ vysvětluje těsnou koncovku druhé mapy."

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: web COOL ligy

Na závěr pro vás máme smutnou zprávu, kdy jsme ze zdravotních důvodů bohužel nuceni odložit druhý hrací den na pozdější termín. Liga tedy nebude pokračovat 23. března, ale až v úterý o týden později.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.